EM-fest i Struer bymidte, når ”Legends Tour” er i Struer d. 28. maj

EM-slutrunden i fodbold står for døren, og det markerer DBU og EURO 2020 med at sende et mobilt EM-museum ”Legends Tour” på Danmarksturné, hvor man kan genopleve det danske fodboldlandsholds EM-historie.

Der bliver EM-fest i Struer bymidte (P-pladsen på hjørnet af Smedegade og Torvegade) fredag d. 28. maj, når Legends Tour er i byen.

Der bliver skrevet dansk fodboldhistorie, når Parken i København lægger græs til Danmarks indledende kampe ved sommerens EURO 2020. Og for at hjælpe hele Danmark med at komme i rød-hvid stemning har DBU og EURO 2020 skabt det mobile EM-museum ’Legends Tour’, der skal på tur i syv byer i Danmark.

Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden. Det sker igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne kan desuden tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe ”ramte den lige i røven”.

På museet kan man se små film, billeder og det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra ”sommeren, vi aldrig glemmer” og andre slutrunder. Det bringer danskerne endnu tættere på EM og kan vise, hvordan fodbolden gennem tiden har samlet os som nation.

Hele den fascinerende historie om turneringen er tilmed en verdenspremiere, eftersom udstillingen er den første af sin art nogensinde. Udover at kunne (gen)opleve Danmarks EM-historie, kan man også tippe en 13’er og være med i en konkurrence om fede præmier. Udover fodboldmuseet er der en dagskonkurrence hver dag, hvor dagens hårdeste spark vinder 2 måneders gratis Viaplay abonnement ligesom der er små konkurrencer, hvor man kan vinde en pose UEFA bolcher.

Fredag d. 28. maj kl. 15:00 får Struer besøg af den tidligere landsholdsspiller Morten Bruun, der var en del af EM-truppen i 1992 og den tidligere mediedirektør i UEFA og pressechef i DBU Frits Ahlstrøm. De to herrer vil fortælle anekdoter og historier fra ”Sommeren vi aldrig glemmer” og der vil blive mulighed for at gense EM pokalen fra 1992.