søndag, maj 28, 2023

Efterspørgsel på energioptimeringer

spot_img

Familievirksomheden Børge Lind og Sønner A/S oplever flere efterspørgsler på  energioptimeringer: Det er blevet nødvendigt for mange, at investere i en  ordentlig isolering

Der er en øget efterspørgsel på meningsfulde energioptimeringer hos særligt private kunder, mens  antallet af nybyggerier er aftagende. Sådan lyder det fra Gorm Lind, der er medejer af Børge Lind  og Sønner A/S. 

I mere end 70 år har familieforetagendet og håndværkervirksomheden, Børge Lind og Sønner A/S, udført et  væld af opgaver inden for bygge- og anlæg, moderniseringer og vedligeholdelse til både privat og erhverv.  Det bliver de ved med, men de oplever også en øget efterspørgsel på særligt energioptimeringer i denne tid.  Det forklarer Gorm Lind, der er direktør ved Børge Lind og Sønner A/S.  

– Vi kan godt mærke, at flere ønsker, at få efterisoleret vægge, lofter og gulve. I særlig grad er udskiftning af  vinduer aktuelt for de kunder, der har gasfyr og dyre energiregninger. Derfor er det tydeligt på antallet af  henvendelser, at interesseren for energioptimering blevet markant større. 

Tidligere har de private kunder tænkt ’hvor meget får jeg egentlig ud af at energioptimere’. Den tanke er nu  mere i retningen af, at det er blevet en nødvendighed. Nu vil kunderne eksempelvis skifte vinduerne ud, fordi det reelt kan spare dem penge – og ikke bare fordi det æstetisk og visuelt giver mening: 

– Tilbagebetalingstiden er blevet væsentligt kortere qua de dyre varmeregninger, og derfor giver det mere  mening, at få isoleret ordentligt. Det handler om kroner og øre. Kunderne vil hellere investere i efterisolering og nye vinduer, end de vil smide en masse penge efter de massive gasregninger, forklarer Gorm Lind, som  også nævner varmepumper som en efterspurgt vare i disse energikrisetider. 

Sund forretning med faste kunder – et godt fundament 

Forretningsmodellen hos Børge Lind og Sønner A/S er med til at sikre, at selv i hårde tider med lav  efterspørgsel på bestemte typer af opgaver, vil andre områder dække ind og sørge for, at der er noget at tage  fat i. Derfor giver f.eks. et nedadgående antal af forespørgsler på nybyggeri ikke anledning til nervøse træk  hos Gorm Lind. Han oplever fortsat, at kunderne rækker ud efter dem. 

– Vi er en forretning, der har hænderne i mange forskellige afkroge. Det betyder, at vi altid har mange ben at  stå på. Når folk snakker om krise i byggebranchen, bliver vi ikke ramt i samme grad. Eksempelvis er  efterspørgslen på nybyggeri nedadgående for tiden, men så er energioptimeringsopgaverne i stor vækst, siger han og uddyber: 

– Vi bliver derfor ikke sårbare som virksomhed i forhold til at få opgaverne hjem, og derfor ryster vi slet ikke på hånden endnu. Der er også en stor sikkerhed i, at vi har en fast kundeskare, lyder det fra Gorm Lind, der  tydeligt kan mærke, at deres nuværende kunder vender tilbage eller anbefaler andre potentielle kunder efter ’mund-til-mund’-metoden. 

Mange projekter i støbeskeen  

Den familiedrevne virksomhed Børge Lind og Sønner A/S har deres primære kundegruppe i det private  marked. Det betyder, at tre ud af fire kunder er private, mens resten er erhvervskunder. De opererer i hele  Danmark, men har flest opgaver i den vestjyske provins, hvor Holstebro-virksomheden også har til huse. 

For tiden er der nok at se til for Gorm Lind og resten af virksomheden, som både opfører præstebolig, har en  stor opgave på en lokal skole, etablerer private byggerier og energioptimerer: 

– Vi er startet på en stor præstebolig i Vestervig, mens vi er i fuld gang med at bygge ude på Mejrup Skole i  form af en murer- beton og jordenterprise på 1500 kvm. Derudover har vi en del sommerhusbyggerier og  villaer på bedding, så forretningen er i fuld drift, siger Gorm Lind. 

Det betyder dog ingenlunde, at virksomheden ikke kan tage nye opgaver ind, konstaterer Gorm Lind med  smil i stemmen.

Om Børge Lind og Sønner 

Tilbage i 1949 blev Børge Lind & Sønner A/S grundlagt af Gorm Linds farfar Børge Lind. I dag er det ejet af Gorm Lind og Lars Gade. Firmaet er et aktieselskab, hvor Gorm Lind og Lars Gade står  for den daglige drift og nu ejer forretningen 50/50. 

Virksomheden, med hovedbase i Linde ved Holstebro, udfører beton-, murer-, tømrer og autoriseret  kloakmesteropgaver, samt hovedenterpriser for både private og erhvervskunder. De har speciale i  totalløsninger af bygge- og anlægsopgaver, vedligeholdelsesopgaver, energioptimeringer og moderniseringer. 

– Vi har foretaget et generationsskifte, eftersom Frits Lind har trådt ud af virksomheden fra d. 1/10. Det  betyder, at de primære ejere er mig (Gorm Lind, red.) og Lars Gade. Vi ejer det halv-halv, forklarer Gorm  Lind afsluttende. 

Pressemeddelelse

spot_img
spot_img
spot_img