Du kan stadig lave bummelum i Bremdal

spot_img

Vejdirektoratet har besluttet at bevare toiletbygningen på rastepladsen ved Kilen

En række vognmænd og lastbilchauffører har i sommer givet udtryk for stor bekymring efter, at Vejdirektoratet har besluttet at fjerne toilettet fra en række rastepladser langs statsvejene.

Det er blandt andet gået ud over en rasteplads ved Viborgvej i Holstebro, hvor henkastet, brugt toiletpapir i området afslører, at lastbilchauffører i stedet besørger i skoven.

En bekymret læser har spurgt Struer Nyheder, om den samme skæbne vil overgå rastepladsen ved rute 11 i Bremdal (p-pladsen ved Kilen)?

Men bare rolig, toilettet bliver stående, lyder det fra Vejdirektoratet.

– Det er efterhånden ti år siden, at vi overtog rastepladserne fra de gamle amter, så vi har været i gang med at evaluere. Der er nogle steder, hvor der kan være op til fem toiletter inden for en kort vejstrækning, mens der andre steder har været meget langt mellem toiletterne. Så nogle steder har vi opgraderet de toiletter, som bliver brugt meget, mens vi andre steder har fjernet toiletter. Vi har desværre ikke midler til at hæve standarden alle steder, så vi har været nødt til at prioritere, forklarer afdelingsleder Ivar Sande, Vejdirektoratet.

Men hvordan finder man egentlig ud af, hvilke toiletter, der er brugt mest? Tryk-kontakt under toiletsædet? Skjult kamera?

Nej, dog ikke, beroliger Vejdirektoratet. Det foregår helt lavpraktisk:

– Vi har jo folk, som rydder op og gør rent, så vi kan se det på forbruget af toiletpapir og på mængden af affald på rastepladserne, siger Ivar Sande.

Vil det sige, at vi skal huske at lave ”bummelum i Bremdal” engang imellem, hvis vi ønsker at bevare toiletbygningen ved Kilen?

– Nej, det er ikke nødvendigt. Nu er vi færdige med gennemgangen af rastepladserne. Der ligger ingen planer, hverken nu eller i fremtiden, om at lukke toiletbygningen i Struer Kommune, siger Ivar Sande.

Toiletbygningen ved Kilen er døgnåben. Det er gratis at benytte det lille hus.

 

spot_img
spot_img
spot_img