Det gode selskab – på Struer Museum

spot_img

Vidste du, at Struers østligste gader opstod i takt med, at jernbanefolkene flyttede tættere på byens to remiser sidst i 1800-tallet? Kender du selv historierne fra dengang, hvor gaderne var fyldt med jernbanefolk? Eller vil du bare gerne blive lidt klogere på denne del af byens historie?

Struer Museum inviterer til samtaleaften m. de tre købmænd, Jørn Pedersen, Jørgen Larsen og Erik Neumann, der vil øse ud af deres viden om livet i jernbanekvarteret. Samtalen starter med en fortælling om det sprudlende handelsliv, der opstod i Jyllandsgade, hvor der har været så forskellige butikker som fiskehandler, grønthandler, brugtvognsforhandler, cykelhandler, tobaksforretning, legetøjsforretning, skomager, barber og damelingeri. Undervejs vil der være afstikkere til de andre gader i kvarteret – Jyllandsgade, Danmarksgade, Fynsgade, Tårngade, Fredensgade, Fuglgårdsvej, Rolighedsvej – og alle er velkomne til at stille spørgsmål eller byde ind med egne historier fra kvarteret.

Aftenens ordstyrer er museumsinspektør Mikkel Sørensen.

Faktaboks

Sted: Struer Museum

Tid: 22.05.2023 Kl. 19.00-21.00

Pris: 80 kr. inkl. kaffe og kage. Medlemmer 50 kr. inkl. kaffe og kage.

Tilmelding til: ulrikka@struermuseum.dk eller tlf: 60102303

OBS: Der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig

Hjørnet af Jyllandsgade og Danmarksgade fotograferet omkring 1976. Billedet viser tydeligt det handelsliv, der tidligere fandtes i de to gader.
Danmarksgade fotograferet i østlig retning i begyndelsen af 1900-tallet. Gaden var blandt de første, der blev bebygget, da byens østlige del opstod i takt med at jernbanefolkene flyttede tættere på jernbanens remiser.
De tre købmænd, Jørn Pedersen, Erik Neumann og Jørgen Larsen, passer Struer Museums købmandsbutik i Struers gågade. Her kan du hver lørdag fra 10.00-12.00 få dig en snak om Struer dengang og i dag – om handelslivet, varerne og menneskene.
spot_img
spot_img
spot_img