søndag, maj 28, 2023

Det er nu du skal indstille nye prismodtagere – og det gør en forskel

spot_img

Så er det tid til at indstille personer til de 9 forskellige priser, som bliver uddelt ved Struer Kommunes traditionelle nytårskur for frivillige.

Fristen er d. 9 december, og der er brug for din hjælp til at finde lige netop dem, som har fortjent at modtage en pris. Og det gør en kæmpe forskel at blive indstillet og ikke mindst at vinde en pris, det fortæller Kasper Kjelgaard Clausen da vi spørger ham.

Det var nemlig Kasper som ved den seneste nytårskur modtog Frivillighedsprisen. Den modtog han for sin store indsats, for at skabe et netværk for folk med kroniske smerter, et netværk som i dag har 121 medlemmer.

– Jeg er stolt over vi blev set, og dem der havde indstilling mig, synes at gruppen var en god ide. Og at en lille ide, lige pludselig blev meget større end jeg/vi nogensinde havde troet, fortæller Kasper Kjelgaard Clausen.

For Kasper Kjelgaard Clausen personligt betød det også at han blev stoppet når han kom omkring i Struer og omegn, fordi folk ville lykønske ham og vise deres respekt. Sådan noget betyder en hel del og motiverer, fortæller han:

– Det viser at der skal ikke altid så meget til, for at være der for andre. Gøre en lille forskel, som så kan udvikle sig til mere hos andre, præge dem og ikke mindst en selv. Og for mig personligt så tror jeg, at jeg vil får svært ved og overgå Lige Dette. Jeg er meget stolt over gruppen! Og hvad vi har formået indtil nu, forklarer Kasper, og at få prisen vil være noget han altid vil huske.

Prisen kom også til at betyde en hel del for netværket.

– Vi fik flere medlemmer efter prisoverrækkelse #Os med kroniske smerte Lemvig/Thy/Struer/Holstebro. Det har gjort andre opmærksom på os og fx Gigtforeningen, forklarer han.

Og nu er det så tid til at finde de næste vindere af priserne.

Du kan læse alt om de enkelte priser på Struer Kommunes hjemmeside, her er der også en online formular som gør det nemt og enkelt at indstille en kandidat til en pris, man skal blot begrunde sin indstilling med nogle beskrivende ord. Husk at fristen er d. 9 december.

Her er kommunens hjemmeside med formularen du indstiller med: https://struer.dk/fritidsaktiviteter-og-foreninger/priser-til-frivillige/

(Artiklen fortsætter under billedet, med beskrivelse af alle priserne)

Arkivfoto: Nytårskuren 2020 i Struer Energi Park. Foto: Palle Lykke Ravn


De 9 priser er følgende:

ÅRETS IDRÆTSNAVN

Prisen uddeles af Struer Kommune i samarbejde med Struer Idrætsforbund.

Hædersbeviset tildeles en idrætsudøver eller et hold, der i årets løb har ydet én eller flere helt særlige idrætspræstationer.

STRUER KOMMUNES KULTURPRIS

Prisen uddeles af Struer Kommunes Kulturfond.

Kulturprisen kan både tildeles ved igangsætningen af nye initiativer og som en anerkendelse af en allerede udført indsats, som har styrket kommunens kulturliv. 

STRUER KOMMUNES HANDICAPPRIS

Prisen uddeles af Struer Kommunes Handicapråd.

Kender du en unik person eller en forening, som fortjener at blive hyldet med årets handicappris, fordi de yder en særlig indsats for, at mennesker med handicap i Struer Kommune kan deltage i samfundslivet?

Hver dag er der dygtige frivillige, som spiller en afgørende rolle og gør en positiv forskel for mennesker med handicap – og det vil Handicaprådet i Struer Kommune gerne anerkende.

Derfor er der nu mulighed for at indstille til årets handicappris.

Handicapprisen kan tildeles enkeltpersoner, virksomheder, organisationer, foreninger og lignende.
Prisen uddeles af Struer Kommunes Handicapråd.

STRUER KOMMUNES FRIVILLIGHEDSPRIS (SOCIALOMRÅDET)

Prisen uddeles af Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i samarbejde med Struer Frivilligcenter.

Frivillighedsprisen er på 5.000 kr. og kan tildeles en forening, gruppe, person eller et projekt i det frivillige sociale arbejde, som har gjort en forskel samt styrket trivsel for en gruppe borgere, synliggjort kvaliteten ved frivilligt socialt arbejde, synliggjort sig positivt, øget engagement og virkelyst for frivillige, fået sat fokus på en overset problematik, skabt nye aktiviteter og/eller fremmet samarbejdet i den frivillige sociale verden.

 

STRUER ENERGI PARKS UNGLEDERPRIS                                    

Prisen uddeles af Struer Energi Park i samarbejde med Struer Idrætsforbund.

Unglederprisen er en pokal, som tildeles en ung leder eller træner i en af Struer Idrætsforbunds medlemsforeninger. Lederen eller træneren skal have ydet en solid, stabil og ulønnet indsats, som har ansporet andre unge til at gå ind i ledergerningen.

OBS. Kun ledere eller trænere under Struer Idrætsforbund, som er 25 år eller derunder, kan indstilles.

PENGEINSTITUTTERNES FORENINGSPRIS

Prisen uddeles af pengeinstitutionerne i Struer i samarbejde med Struer Idrætsforbund.

Foreningsprisen tildeles en forening eller klub, der har opnået fine resultater eller har ydet en solid indsats inden for børne- og ungdomsområdet.

STRUER ROTARY CLUBS LEDERPRIS

Prisen uddeles af Struer Rotary Club i samarbejde med Struer Idrætsforbund.

Lederprisen er en vandrepokal, som tildeles en leder, der har udført en ulønnet og særdeles dygtig ledergerning i en eller flere af Struer Idrætsforbunds medlemsforeninger.


OBS: Kun ledere, der bosiddende i Struer Kommune, kan indstilles.

STRUER IDRÆTSFORBUNDS DU GØR EN FORSKEL-PRIS

Prisen uddeles af Struer Idrætsforbund.

Du gør en forskel-prisen tildeles en lokal idrætsleder, som i det forgangene år vurderes til at have understøttet en markant udvikling inden for et eller flere af idrættens områder: Eliteidrætten, breddeidrætten, idræt for særlige målgrupper eller idrætsfaciliteter.

SPEJDERPRISEN

Prisen uddeles af Samrådet for ikke idrætslige foreninger.

Spejderprisen tildeles en leder eller person fra spejderne/øvrige uniformerede korps i Struer Kommune, som har gjort sig særlig bemærket.

spot_img
spot_img
spot_img