BRAGR spiller koncert på Struer Musikskole

Lyden af Skandinavien kommer til Struer, når kvartetten BRAGR spiller koncert på Struer Musikskole fredag den 30. oktober som en del af Spil Dansk-ugen.

Musikken er hentet fra den skandinaviske folkemusik-tradition, og kvartetten BRAGR giver den en nutidig fortolkning og et tvist, som bringer fortid og nutid sammen. BRAGR gør det ikke ved hjælp af trommemaskiner, computere og samplinger, men ved at lægge ekstra fokus på rytmikken og arrangementerne og ved at give de enkelte instrumenter et mere distinkt udtryk og større spillerum i numrene. Instrumenteringen i kvartetten er derfor også udpræget traditionel: nyckelharpa, båndløs akustisk bas, klaver, trommer, percussion, guitar, sang, jødeharpe m.m.

Således bevæger folkemusikkens toner og tekster sig tværs over de 500 år, mens kvartetten skaber en samklang mellem fortid og nutid. Musikken rammer og rummer helt enkle og stærke menneskelige grundfølelser – glæde, sorg, kærlighed, begejstring og vemod.

Inspireret af nordisk mytologi

Musikerne har taget navn efter Bragr (Brage), der i nordisk mytologi er guden for skjaldekunst, musik og poesi. For det er det, det handler om for gruppen : skjaldekunst og musikalsk veltalenhed. Ambition er ifølge BRAGR selv, at musikken fortæller historier og skaber stemninger, som bevæger publikum – både følelsesmæssigt og kropsligt.

”Vi vil vise dem, som oplever os, at folkemusikken slet ikke er støvet. Tværtimod tilbyder genren en blanding af smukke melodier og akustisk heavy metal fra 16- og 1700-tallet,” lyder kvartettens egen beskrivelse. Derudover supplerer kvartetten med en række egne kompositioner i traditionens stil.

Koncerten er gratis og foregår fredag den 30. oktober kl. 20.00.