Børge Lind & Sønner har stor succes med lærlinge: Det er en klar fordel, at kunne være med til at uddanne og forme vores ansatte fra starten af

spot_img

Hos Børge Lind & Sønner har de igennem de seneste mange år haft mange lærlinge i
firmaet. Fælles for størstedelen af de tilknyttede lærlinge har været, at de har fået tilbudt at fortsætte hos firmaet efterfølgende. Derfor er det også en klar strategi for Børge Lind & Sønner, at hive lærlinge til matriklen, når succesraten har været så kontinuerlig.


Linde-virksomheden Børge Lind & Sønner, der ligger mellem Holstebro og Struer, har generelt haft mange lærlinge i firmaet igennem en længere årrække, som de har fået glæde af som fuldtidsansatte efter endt lærlingeforløb.

Ideen med det høje antal af lærlinge – set i forhold til størrelsen af virksomheden – er et bevidst valg, da de kan være med til at uddanne og forme deres medarbejdere fra starten af og give dem en stor indsigt i de forskellige fagområder. Sådan lyder meldingen fra direktør Gorm Lind.

– Vi er klart over den norm, der er i forhold til at uddanne og tage lærlinge ind. Men vi er glade for at tage del i uddannelsen af de unge folk. Det er vigtigt, når der er mangel på dem, mens vi ligeledes føler en forpligtelse et eller andet sted, selvom vores virksomhed ikke er den største i branchen, forklarer Gorm Lind, der ser stor værdi i at kunne tilknytte de respektive lærlinge efterfølgende.

I dag har Linde-virksomheden to murerlærlinge, to tømrerlærlinge og én anlægsstruktørlærling,
mens de inden for de seneste uger har udlært endnu en tømrer. Gorm Lind ser det som en win-win for firmaet, at de selv kan være med til at uddanne og forme deres ansatte.

– Det handler også om, at det til tider kan være svært at skaffe medarbejdere. Derfor er det en fordel, at vi selv kan forme og uddanne vores medarbejdere, når de har gennemført et lærlingeforløb. For nogle er det en stor omstilling, at gå fra lærling til svend og dermed være på lige fod med alle de andre ansatte, men det at de nu skal stå mere på egne ben kommer meget naturligt med tiden, understreger han.

En bred vifte af opgaver

Linde-virksomheden huserer godt og vel 30 mand, der laver alt fra en times arbejde til projekter der tager flere år. Det betyder også, at en lærling får gode muligheder for at opnå kendskab til flere fagområder.

For selvom en murerlærling primært beskæftiger sig med murerarbejde, så er det ifølge Gorm Lind også relevant, at de indgår i arbejdsprocesserne og får en forståelse for, hvordan forskelligartede projekter udføres. Derfor kan de også blive kastet ud i andre opgaver såsom betonarbejde eller lignende.

– Lærlinge hos os får generelt en stor indsigt i de forskellige fag. En murerlærling lærer lidt fra
tømrerne og omvendt, mens murerfolkene også kan blive sat til at hjælpe betonfolk med alt fra små til større projekter. Den brede vifte af opgaver og variationen i hverdagen giver dermed en større forståelse for de opgaver vi udfører – og det giver mening, da vi tit har totalentreprisen.

Skaber en god synergi

Hos Børge Lind & Sønner er de ansatte fra 17 år til 63 år og det brede aldersspænd er også noget, som Gorm Lind ser store fordele ved i dagligdagen.

– Det giver en god synergi hos os, at vi både har unge og ældre ansatte. De unge giver noget ekstra dynamik og det bidrager positivt til hverdagen, siger han og uddyber:

– Generelt har vi haft en god succes med lærlinge, der kommer som helt grønne inden for faget.
Men når de viser, at de er pligtopfyldende og har gå-på-mod, er det også naturligt for os at tilbyde dem en stilling efter endt lærlingeforløb, afslutter Gorm Lind.

spot_img
spot_img
spot_img