Bangs Børnehus blev festligt indviet

Borgmester Niels Viggo Lynghøj med borgmesterkæden i dagens anledning, klippede snoren over til børnenes jubel

Fredag eftermiddag blev Struer Kommunes nye børnehave og vuggestue officielt indviet. Det nye Bangs Børnehus ligger sammen med Bangs Have plejecenter på grunden hvor Østre Skole før lå.

Det var med flag, sang og taler at Bangs Børnehus i dag på festlig vis blev indviet. Efter ønske fra børnene havde borgmester Niels Viggo Lynghøj endda i dagens anledning taget den flotte borgmesterkæde på.

– Med indvielsen af Bangs Børnehus, har vi nu afsluttet omfattende renoveringer og nybyggerier af kommunens daginstitutioner. Alle vores institutioner er nu i top, og jeg er sikker på, at vi i dag har nogen af de flotteste daginstitutioner i Nordvestjylland. Og når vi kombinerer det med en rigtig god normering, kan vi være godt tilfredse med børnepasningen i vores kommune, sagde Borgmester Niels Viggo Lynghøj (A) blandt andet i sin tale.

Bang Børnehus har 75 børn i børnehaven og 40 børn i vuggestuen. Det er tiltænkt at fungere i en smuk symbiose med Bangs Have plejecenter. Hver fredag går børnene således samlet over til salen ved Bangs Have og synger sammen med de ældre. Om mandagen går de rundt og banker på ruderne og vinker. Mellem de to steder er der en fælles låge og man følger livligt med i hverdagen på begge sider.
Fællesskabet mellem de to enheder er i opstartsfasen og båndet mellem børnehus og plejecenter skal være stærkt og til glæde for begge steder.

Det var en meget tilfreds udvalgsformand for Børne- og Uddannelsesudvalget som efterfølgende holdt sin tale.

– En nutidig og moderne institution skal leve op til, at der kan ske leg, læring og udvikling. Rammerne for at der kan etableres aktiviteter hele dagen stiller store krav. Og jeg kan med stolthed og glæde konstatere at Struer Kommune får endnu en institution, der sikrer høj kvalitet for børnene, sagde Peter Vestergaard (B), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Specielle detaljer

– Der er mange ting at fremhæve ved dette byggeri – både inde som ude – både detaljer og de store linjer. Se f.eks. bare taget – et levende og grønt tag – som på alle måder bidrager til et smukt, æstetisk udtryk, forklarede Peter Vestergaard og forsatte:

– Jeg bare helt vild med udearealerne, bålplads og samlingspladser. Det lyser langt væk, at vi her er i et pædagogisk miljø, hvor der bogstaveligt talt er højt til loftet og hvor rammerne for fællesskabet er helt fantastiske.

Så blev der sunget en ny sang som er lavet specielt til Bangs Børne og efterfølgende klippede borgmesteren den røde snor over. Så var der kaffe, sodavand og kage.

Billeder

Borgmester Niels Viggo Lynghøj med borgmesterkæden i dagens anledning, klippede snoren over til børnenes jubel