fredag, januar 27, 2023

Baggårdspumaens historie i fortælling og sang.

spot_img

Lørdag aften gav skuespiller og sanger Jesper Lohmann fortællingen om Otto Brandenburg i teaterkoncerten “Tilløkke Otto” i Midtpunktet Thyholm. Og det var en aften, hvor de af os, der altid har fundet Otto som et sympatisk mennesker, fik det bekræftet.

I forestillingen ”TILLØKKE OTTO ” var vi til koncert med Otto og så kunne alt ske.
Scenen var sat og hans hårdtprøvede lille orkester stod klar på scenen – publikum var klar i salen. Men hvor er Otto? Har han endnu en gang taget fejl af både tid og sted? Orkesteret går tøvende i gang… Mon Otto kommer?
Ja, han kom, men lidt sent. Han havde lige været ned efter de cigaretter, som han røg så mange af.

I et par timer var Jesper Lohmann Otto Brandenburg. Historien om den folkekære sanger og skuespiller blev fortalt i jeg-form med Ottos skæve smil og med den afslappede varme der var i Otto, når han snakkede. Afslappet og varm var det indtryk, Otto gav til folk tilbage i 60’erne og 70’erne, hvor han blev folkeeje.

Musikalsk fik vi hele Otto Brandenburgs fantastiske repertoire, fra jazz og rock n’ roll over viser til de sange, Otto blev mest kendt for, selvfølgelig “To lys på et bord”, “Susanne, Birgitte og Hanne” og et par af de Halfdan Rasmussen viser, som han var så glad for at synge.

Den meget velspillende quartet, Jens Lohmann havde bag sig, gjorde aftenen endnu mere musikalsk. Quartetten, der blev kaldt Messedrengene, var slet og ret fantastisk backing.

Det kan godt være at det mest er min generation, og ikke mindst mine forældres, der kan huske Otto Brandenburg. Men alle kender Ottos bløde stemme, når det bliver jul og han synger “Søren Banjomus”.

Tak til Jesper Lohmann og Messedrengene for en musikalsk oplevelse og tak til Midtpunktet for oplevelsen.

spot_img
spot_img
spot_img