Agnethe Maagaard udstiller i Hjerm Kunstgalleri

Kunstneren Agnethe Maagaard

Agnethe Maagaard udstiller glaskunst i Hjerm Kunstgalleri

Kunstneren Agnethe Maagaard er ny udstiller i Hjerm Kunstgalleri. Her kan besøgende allerede nu se et udsnit hendes smukke glaskunst. Ganske vist er det nyt for Agnethe Maagaard at hendes kunstværker er tilgængelige for alle interesserede i Struer, men hun er allerede kendt af mange struerboere, som nyder glaskunsten i eget hjem. I år har Agnethe Maagaard 20 års jubilæum, hvilket markeres med et spændende samarbejde, som du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Agnethe Maagaard

På besøg hos Agnethe Maagaard 

Det kunne være interessant at vide noget mere om Agnethe Maagaard, som allerede har en masse forbindelser til Struer. Jeg begav mig derfor ud i Struers grænseland til Bøvlingbjerg, hvor Agnethe Maagaard har sit værksted og egen butik i forlængelse af boligen. Under formiddagskaffen fortæller hun om sin rejse som kunstner gennem de seneste 20 år, om den kunstneriske inspiration og grundlaget for denne dybtliggende trang til at udfolde sig gennem glaskunsten.

Agnethe Maagaard kan simpelthen ikke lade være med at gøre det, hun gør. Hun har så meget energi og, når der kommer ny inspiration – ja, så skal det udtrykkes igennem glaskunsten.

Agnethe Maagaard i gang med at tilskære glasfragmenter til et stort motiv.

“Jeg skal helst kun være på ferie i en uge ad gangen. Der kommer så mange indtryk og ny inspiration. Så skal jeg hjem og lave kunst”, fortæller Agnethe Maagaard.

Agnethe Maagaards forældre opfordrede hende til at gå efter drømmen om at udtrykke sig gennem kunsten. I dag er hun glad for, at hun vovede det. At give sig selv rum til at udtrykke som kunstner, vendte spørgsmålet hvorfor? til hvorfor ikke? 

Blå horisonter af Agnethe Maagaard

Der skal ikke lægges skjul på, at det også er hårdt arbejde at være kunstner. Agnethe Maagaard er som en fisk i vandet, når hun udtrykker sig kunstnerisk. Der er dog mange andre praktiske elementer i det at være kunstner i form af salg, fragt og markedsføring. Heldigvis giver hendes mand Mogens også gerne en hjælpende hånd.

Da Agnethe Maagaard begyndte sin rejse for 20 år siden, valgte hun glas som udtryksform for sin kunst. Til at begynde med havde hun fokus på at lære materialet at kende og arbejde i starten med det som et kunsthåndværk. Med tiden udviklede Agnethe Maagaard sin helt egen teknik, som nu ses i hendes kunstværker. Alle kunstværker er unikke.

Sort vinge af Agnethe Maagaard

Agnethe Maagaard vægter ordentligheden i samarbejde og alt det hun gør. Det er ordentligheden i forhold til udstillere og købere af hendes kunst. Glaskunsten som udstilles i Hjerm Kunstgalleri er f.eks. nogle andre serier end kunsten, der kan ses i Bøvlingbjerg.

Selvom Agnethe selv er fyldt med inspiration og ideer til sin glaskunst, inviterer hun gerne købere af glaskunsten ind til et samarbejde om, hvad der har betydning i udtrykket således, at modtageren oplever en forbindelse til kunstværket.

Livets sejlads – hvor fører det os hen af Agnethe Maagaard

Agnethe Maagards glaskunst til Fjellerup Kirke i proces

Kirkekunst

Agnethe Maagaard blev godkendt kirkekunstner i 2013 i forbindelse med udsmykning af Dybe Kirke. Lige nu er hun i gang med et større projekt i Fjellerup Kirke.

Netop samarbejdet om kunstværker, der skal indgå i en kontekst har en særlig betydning for Agnethe Maagaard. Samarbejdet med menighedsrådet har været både berigende og spændende. Det har været vigtigt for Agnethe Maagaard, at menighedsrådets ideer og tanker også bliver en del af udtrykket. Her illustrer hun livets gang – fra vugge til død gennem den opgående sol og den nedgående sol. Det levede liv på egnen bliver vist gennem symboler for fiskeri og landbrug.Mere om Agnethe Maagaards kirkekunst i Fjellerup Kirke kan ses på Tv MidtVest Påskedag den 21.april kl. 19.30.

Kunst til Kongehuset, Dubai og New York

Kronprinsesse Mary modtager et af Agnethe Maagaards kunstværker

I 2009 besøgte Dronningen Agnethe Maagaards galleri, hvilket var en stor oplevelse. Agnethe har leveret kunst til Kronprinsesse Mary og er et par gange blevet bestilt til at lave kunstværker til Dronning Magrethe som gave. I tv programmer, hvor Dronningen har vist rundt på sine slotte, har Agnethe Maagaard bemærket, hvor Dronningen har valgt at placere kunstværkerne. Det har været interessant for Agnethe Maagaard at se, hvordan glaskunsten har fået sit udtryk på slottene.

Agnethe Maagaard er populær i Dubai. Udover at deltage i World Art Dubai har hun leveret kunstværker til kongefamilien i Dubai og har indledt et samarbejde om eventuelt i fremtiden at udsmykke verdens eneste 7 stjernede hotel.

Agnethe Maagards kunstværk inspireret af New York

Nu går turen til USA, hvor Agnethe Maagaard skal udstille sin glaskunst på Viviana Puello Gallery på Manhattan, New York fra den 25.april til den 5.maj.

I New York deltager Agnethe Maagaard i Atims Top 60 Masters 2019 på Museum of Art and Design. Her skal hun modtage en award for sit kunstneriske arbejde. Der er brug for at få genopfrisket det engelske sprog, da der allerede er planlagt tre tv-interviews over there, samt en artikel i Art Tour International Magazine, som har 2,1 mil. læsere i hele verden.

Et af Agnethe Maagards kunstværker, som udstilles på Manhattan, New York

20 år jubilæum i 2019 med genspejling

Som tidligere nævnt har Agnethe Maagaard 20 års jubilæum i år, som markeres med en helt særlig udstilling i Bøvlingbjerg den 4. og 5.oktober. Her venter en spændende oplevelse.

Maleri af Rikke Holler med genspejling af Agnethe Maagaards glaskunst

Agnethe Maagaard har indledt et samarbejde med billedkunstneren Rikke Holler. Agnethe Maagaards glaskunst kommer til at genspejle som fragmenter i Rikke Hollers malerier, så der opstår en forbundenhed mellem glaskunstværket og billedkunstværket. De to kunstværker vil hver for sig være unikke, men præsentere en samhørighed og uadskillelighed, så de sammen er noget mere end hver for sig.

Hvis du er blevet nysgerrig på Agnethe Maagaards glaskunst, så slå et smut forbi Hjerm Kunstgalleri lige udenfor Struer.

www.hjerm-kunstgalleri.dk

Maagaards Glass i Bøvlingbjerg holder åbent Skærtorsdag, Langfredag og Påskelørdag fra kl. 10-17.

Du kan læse mere om Agnethe Maagaard her:

www.maagaardglas.dk

Glaskunst hos Agnethe Maagaard i Bøvlingbjerg