Afskaffelsen af St Bededag er et indgreb i den danske model.

spot_img

Sådan siger Lars Møller Pedersen, formanden for socialdemokratiet i Struer.

-Det er arbejdsmarkedets parter, der aftaler løn- og arbejdsforhold i Danmark, pointerer Lars Møller Pedersen. -Og agter regeringen at fjerne St Bededag ved lov, er det et klart indgreb i den danske model.

Debatten om regeringens tanke om at afskaffe St Bededag som en helligdag har skabt stor røre. Især har socialdemokratiske tillidspersoner været ude med en massiv kritik. Både borgmestre, partiforeningers formænd og medlemmer af fagbevægelsen.

I dag behandles Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget, og mon ikke der bliver sagt St Bededag mange gange.

Det går ud over de folk med det hårdeste arbejde

Struer Nyheder Lars Møller Pedersen
Lars Møller Pedersen: Afskaffelsen af St Bededag er et indgreb i den danske model

-Der vil være mulighed for at mange andre kan flexe eller afspasere, men det gælder ikke for de mest hårdt arbejdende, siger Lars Møller Pedersen. -Det er usolidarisk. Det fratager arbejderne en fridag til at restituere sig. Og være sammen med familien og dermed sætte pris på helligdagen.

-At socialdemokratiet er med til denne beslutning, er at gå for langt, mener den socialdemokratiske formand i Struer, Lars Møller Pedersen. -Det er nok ikke et forslag, der er groet i den socialdemokratiske have. Men efter min mening er det for stort et offer at påtvinge arbejdsmarkedet. Der er rigeligt med måder, regeringen kan finde penge til at opgradere forsvaret, mener Lars Møller Pedersen

Lars Møller Pedersen frygter desuden, at hvis forslaget vedtages, kan det komme til at koste socialdemokratiet både medlemmer og stemmer.

spot_img
spot_img
spot_img