fredag, september 17, 2021

Ægte amerikansk BBQ er temaet for den næste internationale fællesspisning i Struer Energi Park

I rækken af internationale fællesspisninger i Struer Energi Park er der amerikansk burger og meget andet på menuen. Fællesspisningen er den 24. september fra 18.00 til 19.30.

Det er Brian Gregersen Madsen og Louise Rigolette Gregersen Madsen, der står for menuen. De har begge to opholdt sig meget i USA.
“Louise har boet derovre og jeg har vel efterhånden været der 25 gange,” fortæller Brian. “Jeg var udspringer på det danske faldskærmslandshold, og da trænede vi 3 – 4 gange om året derovre.”

Parret henvendte sig til centerchef Peder Pedersen med forslaget om den amerikanske BBQ.
“Vi havde været oppe og spise den tamilske mad ved sidste fællesspisning. Der fik vi ideen, så der kunne blive noget anderledes mad,” siger Louise, der tilføjer, at den tamilske mad smagte godt og at det forhåbentligt ikke bliver noget problem at efterfølge den succes.

At Brian og Louise har stor kærlighed til USA er man ikke i tvivl om, når man hører dem fortælle om deres ture til det store land. De har været mange steder under deres mange besøg, men det er ikke slut endnu, er begge enige om. Der mangler stadig meget at se, selv om de har været både i byerne, i Rocky Mountain og på de uendelige prærier.

Menuen

“Vi skal selvfølgelig have en burger,” smiler Louise. “Men ellers bliver der bl. a. hot wings, grillet kylling, spareribs, pulled pork og meget mere.”
Men også “Mac and cheese” (makaroni og ost), corn bread (majsbrød), grønne bønner og apple crumble vil være på bordet.

“Vi har forsøgt at vælge det, som de fleste forbinder med amerikansk mad,” fortæller Louise. “I USA er der mange forskellige folkeslag, og deres mad har amerikanerne ofte taget til sig, men vi serverer det, som kan kaldes “ægte” amerikansk mad.”

I gården bag cafeen bliver der stillet en 3 – 4 store griller op og en stor håndfuld af Energi Parkens frivillige kommer og passer dem, så lugten af kød og andre gode sager over glødende kul, rigtig kan danne rammen om en velsmagende aften.

Coronaen

Centerchef Peder Pedersen gør opmærksom på, at arrangementet foregår helt efter myndighedernes forskrifter. Der plejer at være 400 mennesker til fællesspisningerne, men denne gang sælges der maksimalt 250.

Billetterne, der koster 65,- kr. kan kun købes på struerenergiparkevents.dk. Det sker for bedre at kunne at holde øje med coronaen.
Det betyder, at skulle der opstår problemer med smitte, kan man nå alle tilmeldte på mail.