Home Erhverv Træls, træls, træls

Træls, træls, træls

0
Træls, træls, træls

Sådan lyder det fra Kirstine Christensen fra Restaurant Fjorden, der nu igen må lukke helt ned, i hvert fald frem til 3. januar.

“Vi har jo allerede modtaget en del aflysninger på vores selskaber, som er det vi primært lever af om vinteren,” fortæller Kirstine Christensen, der driver Restaurant Ved Fjorden på havnen.

Kirstine Christensen, restaurant Ved Fjorden

“Det er igen med utrolig kort varsel, at vi skal lukke ned,” er hendes kommentar til, at nedlukningen sker allerede i morgen, fredag d. 11. december. “Vi har allerede kunnet mærke det, efter at der i mandags blev meldt ud omkring lukningen af de 38 kommuner. Mange af vores gæster kommer netop med mange gæster fra Aahus og København. Vi kunne godt begynde at mærke afbestillingerne rulle ind.”

“Det er jo i høj grad, at det er vores branche, der er gået ud over. Nu havde vi heldigvis en god sommer. Men ellers synes jeg, at vi har holdt godt for siden marts.”

Take away

Restaurant ved Fjorden vil slå over på “take away”.
“Nu må vi se, om vi kan lave noget godt jule-take away. Og så har vi jo vores store nytårs-take away. Så vi må se, hvad det bliver til.”

Det faste personalet bliver

“Vi ønsker ikke at fyre de faste medarbejdere,” siger Kirstine Christensen. “Når vi tæller dagene op fra nu af og til den 3. januar, så er der jo ikke så mange. Under sidste nedlukning i foråret, sendte vi folk hjem på lønkompensation.”

“Vi lever i vinterhalvåret af selskaber og fester, og de er jo væk, så vi er da ramt på omsætningen,” siger Kirstine Christensen, indehaver af Restaurant Ved Fjorden. “Det er jo kun de få, der kommer til frokost og aften, vi har. Sammen med de mindre “julefrokoster” med en fire – fem kolleger eller folk, man er i bestyrelse med, venner eller familie. Det er noget, der kan mærkes.”

“Men vi vil ikke lade de faste medarbejdere gå,” siger Kirstine Christensen. “Vi har nogle faste medarbejdere, der arbejder mere om sommeren og mindre om vinteren. Og at vi sendte dem hjem på lønkompensation i foråret, var netop for at kunne beholde dem.”

Kirstine Christensen håber at lønkompensationen også bliver en mulighed i denne omgang. I foråret skulle man sende minimum 30% af de faste medarbejderne hjem for at kunne få kompensation.

“Men nu er jeg trods alt selv uddannet kok, så jeg kan da selv tage køkkenet, hvis det skal komme dertil.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here