Home Arrangementer Workshop med grafiske tryk i Galleri Torvegade 1

Workshop med grafiske tryk i Galleri Torvegade 1

0
Workshop med grafiske tryk i Galleri Torvegade 1
Grafiske tryk under produktion. Foto: Lis Møller Jensen
Struer Nyheder Lis Møller Jensen arbejder med grafiske tryk
Lis Møller Jensen arbejder med grafiske tryk (Foto: Lis Møller Jensen).

Workshop med grafiske tryk i Galleri Torvegade 1

Kunstneren Lis Møller Jensen afholder workshop med grafiske tryk i Galleri Torvegade 1 torsdag, fredag og lørdag i uge 3. Besøgende vil få et godt indtryk af, hvad grafik er.

Lis Møller Jensen medbringer sin mindste trykpresse samt alt, hvad der skal bruges af trykpapir og sværte. Der anvendes trykplader i kobber, hvor motiverne er ætset eller ridset i – eller trykplader af pap, som er behandlet med lak. Nogle gange limes kulørt papir ind i trykket, så der opnås anderledes effekter. De forskellige teknikker giver mange, mange muligheder. Der er netop anvendt forskellige teknikker og forskellige typer trykplader til de grafiske tryk i galleriet.

Struer Nyheder Lis Møller Jensen i sit værksted
Lis Møller Jensen i sit værksted (Foto: Lis Møller Jensen).

Lis Møller Jensen har i galleriets nuværende udstilling valgt at præsentere et af sine oliemalerier og grafiske tryk baseret på en teknik, som hedder monotopi – her bliver billedet skabt i ét tryk. Lis Møller Jensen har ladet sig inspirere af barndomsminder i de kunstværker, som ses i baggrunden. Barndomsminder fra en morgen, hvor solen står op, mens hun venter på besøg af en veninde, er en følelse, som bliver omsat til motiver på lærred og i tryk.

Kunstneren Lis Møller Jensen foran sit oliemaleri og grafiske tryk inspireret af barndomsminder. Foto: Lasse Quintus

Er du nysgerrig efter at vide mere om tilblivelsen af grafiske tryk, kan du komme forbi Galleri Torvegade 1: torsdag den 17/1 kl. 13-17, fredag den 18/1 kl.13-17 eller lørdag den 19/1 kl.10-13.

Struer Nyheder grafiske tryk af Lis Møller Jensen
Grafiske tryk af Lis Møller Jensen (Foto: T. A. Wollenberg).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here