mandag, august 15, 2022

86 glade børn er på fodboldskole i Resen Humlum IF denne uge

Det er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed, Resen Humlum IF´s fodboldskole. Og der er rift om pladserne. I denne uge er 86 fodbold glade børn samlet og en stor flok frivillige gør det hele muligt

– I år har vi 86 børn med i alderen 5 til 14 år. Vi har faktisk 17 på venteliste og adskillige, som jeg har sagt nej til, da ventelisten var blevet lidt lang, fortæller Marianne Frost.

– Det optimale er mellem 65 – 75 børn, da de fysiske rammer ikke kan klare mere. Et år var vi oppe på 110 børn, hvilket resulterede i, at det nære fællesskab forsvandt og vi havde bare ikke pladsen til det.

Det er nu det 8. år at RHIF arrangerer fodboldskole. Tilbage i 2015 ansøgte de om DBUs fodboldskole, hvilket de også fik, men det kunne desværre kun være en uge lige midt i skolernes sommerferie og derfor måtte klubben takke nej.

– I RHIF blev vi enige om, at det kunne RHIF gøre bedre og til en meget billigere pris. Det gjorde vi også. Vi fik prisen ned, så den var 30% billigere end DBU og vi serverede varmt mad til frokost hver dag, fortæller Marianne Frost.

Stille og roligt har RHIFs Fodboldskole bare vokset sig større og større. De første par år var ugens tur ud af huset en tur på campingpladsen, nu er det en heldagstur til Baboon City. Tøjpakken er vokset og der er dagligt overraskelser til børnene.

– Derfor har vi også en del sponsorere på. Vi har hvert år en tøjsponsor, der betaler for at komme på børnenes tøj. Vi har en tøjsponsor, der kommer på trænernes tøj. Frugt er sponsoreret af diverse supermarkeder. Vi har sponsor på maden og RHIFs venner hjælper til, så ugens tur ud af huset kan lade sig gøre. Vi oplever generelt en meget stor opbakning fra hele kommunen, men vi er jo også den eneste fodboldskole i hele kommunen, forklarer Marianne Frost.

RHIFs Fodboldskole kører med mottoet “Meget mere end fodbold”. Det vigtigste er, at alle har mulighed for at deltage lige meget hvilket fodboldniveau man har.

Fokus på Fællesskabet

Fællesskabet spiller en vigtig rolle, derfor har Fodboldskolen mange aktiviteter der kører på kryds og tværs af de forskellige aldersgrupper.

– Det er fantastisk at opleve, hvordan de store børn hjælper og guider de små både på og udenfor banen, hvilket giver en god og positiv stemning, som vi har stor glæde af både i fodboldskoleugen og til hverdag i klubben, fortæller Marianne Frost og suppleres af Linda Bech Wind

– Fællesskabet med de andre frivillige betyder rigtig meget, det er ganske enkelt fedt at være sammen om sådan et arrangement! Det er SÅ fedt at se alle vores unge hjælpetrænere vokse og tage ansvar, forklarer Linda Bech Wind.

De er meget bevidste om at det betyder uendeligt meget, at der er en god stemning og derfor er der også nogle regler.

– Vi insisterer jo på en ordentlig tone spillerne imellem og tolererer ikke drilleri af den ondartede slags. Til gengæld roser vi, når de tager hånd om hinanden og hjælper hinanden. I dag til frokost var der f.eks. et par af de små drenge, der ikke var helt færdige med at spise, da de store kom ind – vi spiser forskudt for at kunne være i sognegården. Da den ene lille dreng så var færdig, vidste han ikke helt, hvad han skulle, og som noget helt naturligt hjalp en af de store drenge ham med at rydde op og aflevere tallerken mv. Jeg bliver både glad og rørt, når de sådan tager sig af hinanden!, fortæller Linda Bech Wind.

Kræver meget planlægning

At afholde en hel uges fodboldsskole for 86 børn, kræver masser af planlægning fortæller de.

– Vi starter allerede lige efter jul, hvor tilmeldingen begynder. Heldigvis har det gennem årene ikke været svært at finde de frivillige kræfter. Vi lønner ikke hjælperne, de unge under 18 år får et gavekort og de frivillige over 18 år inviteres til middag og fest i oktober. Vi oplever, at de ungehjælpetrænere vi har nu, selv har været med som deltagere tilbage fra tidligere år og de voksne er også gengangere, der frivilligt bruger en uges ferie på fodboldskolen.
Flere af trænerne har også så fleksible arbejdspladser, at de rykker dagens arbejde til før eller efter fodboldskolen, så man har dobbelt op i denne uge, forklarer Marianne Frost

De frivillige gør det, fordi de kan se det gør en forskel og fordi børnene elsker det.

– Man bliver bare fyldt med en positiv energi, som holder en kørende i lang tid. RHIFs Fodboldskole er ikke en guldgrube og hvis ikke, at det var for de frivillige og gode sponsorere var det ikke muligt at afholde og vi kunne ikke holde prisen nede på de 850 kr. som vi tager nu. I prisen er der et spillersæt, en bold, fuld forplejning, medalje, diplom, en tur ud af huset, mange små overraskelser og masser af fodboldtræning med mindst en voksen træner pr. hold, slutter Marianne Frost.

Torsdag går turen til Baboom City, inden der fredag er fodbold-lagkageløb og overrækkelse af diplomer.

Billeder fra fodboldskolen