Kongen og Den Hvide Kenyaner tager en ekstrem udfordring for at støtte BROEN Struer – og det bliver deres sidste tur.

spot_img

Vi kender to de venner som Kongen og Den Hvide Kenyaner. Bag disse navne finder vi Karsten Clemmensen og Kenneth Ørum, som gennem årene mange gange har løbet og cyklet utrolige distancer for at samle ind til gode formål. Nu tager de af sted igen, sammen på det som de mener bliver deres sidste tur. Denne gang samler de ind til fordel for Broen Struer, men mere om det senere.

Turen går ned til løbet Route 66 på Ærø og løber af stablen d. 8, 9 og 10 april. Men som sædvanlig med de to venner, så møder de ikke bare op dernede og løber den – i forvejen enorme – distance. Nej, de har planlagt at cykle hele vejen derned fra Humlum og efter 66 km løb så cykler de såmænd hjem igen!

– Vi skal løbe Ærø rundt 2 gange lig med 66 km. For, at tilsætte lidt krydderi har vi valgt at cykle derned og hjem ca. 285 km hver vej, fortæller Karsten Clemmensen og fortsætter

– Vi gør det som et weekend projekt, hvor vi tager af sted fredag morgen kl. 08.30 fra Spar købmanden i Humlum. Her står Borgerforeningen klar med kaffe og rundstykker kl. 8.00. Vi satser på, at komme hjem igen sidst på eftermiddagen om søndagen. Selve løbet på Ærø er om lørdagen kl. 09.30, hvor der er 10 timer til at gennemføre, forklarer Karsten Clemmensen.

Men hvor de plejer at være to, så bliver de denne gang tre.

– Vi har i år valgt, at tage “Kronprinsen” med, min søn Mikkel som lige er blevet 15 år. Han har vist sig, at være en hurtig og stærk dreng. Vi regner med at han cykler sammenlagt 200 til 250 km og løber den ene runde dernede, så det bliver 33 km. En hård kost, men vi tænker, at han godt kan klare det, fortæller Karsten Clemmensen.

På turen vil de tre have to følgebiler med sig. EDC Struer har venligst lånt en autocamper, som formanden for Humlum og Omegns Borgerforening Carsten Skovsted vil køre sammen med hans kæreste Lone Winding og Carstens to drenge. Den anden følgebil vil Karstens hustru Heidi køre sammen med deres datter Mille.

– Undervejs holder vi ind nede ved Heidis far, som bor mellem Faaborg og Svendborg. De vil have aftensmaden klar til os, det samme gør vi så også på hjemturen.

Gruppen ankommer til Rudkøbing

– Vi ankommer til Rudkøbing kl. 7.00 lørdag den 9 april. Her står Superbrugsen i Rudkøbing klar med morgenmad. Kort efter sejler vi så med Ærøxpressen mod Marstal på Ærø, forklarer Karsten Clemmensen, og selve sejlturen over måtte planlægges på særlig vis for at tiden kunne gå op, således har Ærøxpressen indsat en ekstra afgang alene for at fragte gruppen over.

– Det vil vi gerne sige dem en stor tak for, fortæller Karsten.

Indsamling til Broen Struer

Baggrunden for hele udfordringen, er at samle penge ind til et godt formål.

– Vi har valgt, at indgå et samarbejde med Broen Struer, som vi før har samarbejdet med. Broen Struer støtter op omkring unge og sport, det falder helt i tråd med det som vi gerne vil. Samtidig vil Broen Struer gerne gøre en ekstra indsats for de ukrainske børn som lige nu kommer til Struer kommune, og det vil vi rigtig gerne være med til, slår Karsten Clemmensen fast.

– Vi løber og cykler i skrigende gul med Broens Logo på, så vi nemt kan ses, og det skal ingen hemmelighed være, at Kongen & Den Hvide Kenyaner frygter de 66 km løb, da vi aldrig har løbet så langt, og dette er rigtigt langt, forklarer han.

Og det bliver den sidste gang de gennemfører sådan en voldsom tur.

– Min krop kan simpelthen ikke holde til det mere, fortæller en ærlig Karsten Clemmensen.

Har krævet et stort arbejde at arrangere

Det har ikke været sådan lige at planlægge den store udfordring og alt det praktiske som følger med. Karsten Clemmensen fortæller at han har brugt mange timer på det, haft dialog med folk for at få tingene til at lykkes, og det hele skulle ske samtidig med at passe både job og træning og både han og hans hustru har måtte tage nogle dage fri fra arbejde.

Men Karsten, Kenneth, Mikkel og hele gruppen af hjælpere gør det gerne. For det er vigtigt at gøre noget godt for andre og støtte dem som gør det, og det gør Broen.

Vi deler hermed opfordringen!

Man støtter Broen Struer ved at sende et beløb til deres Mobile Pay. Nummer 3483445 og man skal huske at skrive ”BROEN STRUER” så det kommer til den rette afdeling af Broen som er en landsdækkende organisation.


—————– Fakta om Broen Struer ——————–

BROEN har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv. Det foregår i lokale foreninger og klubber med sport, spejder, teater, musik, billedskole eller andre aktiviteter for børn og unge som omdrejningspunkt.

Vision for BROEN

  • At alle børn og unge har mulighed for at deltage i aktiviteter i fritiden
  • At BROEN kan være med til at modvirke den ulighed, som findes i socialt udsatte familier, og som er med til øge børnenes risiko for en udsat position i voksenlivet
  • At BROEN kan bygge bro mellem den frivillige og den offentlige indsats

Antallet af socialt udsatte børn og unge er svært at fastsætte præcist. En rapport fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd anslår på baggrund af registerdata, at cirka 15 % af børn og unge mellem 3 – 19 år i Danmark kan betegnes som udsatte eller marginaliserede. (Mai Heide Ottosen m.fl: Børn og unge i Danmark. Velfærd og trivsel, 2018)

BROEN har valgt at hjælpe børn og unge under 18 år. Pr. 1. januar 2020 var der ifølge Danmarks Statistik 1.156.138 børn i alderen 0-17 år, svarende til ca. 173.000 udsatte eller marginaliserede børn og unge under 18 år. Det er dette tal, som vi i BROEN går ud fra, når vi siger, at behovet for støtte til udsatte børn og unge er meget større, end vi forestiller os.

BROEN Struer er en støtteforening (stiftet i 2010), der hjælper udsatte børn og unge i Struer Kommune. Vi er en lokal bestyrelse på seks medlemmer, som er lokalforeningen i Struer. Vi mødes ca. 1 gang om måneden og behandler ansøgninger og planlægger forskellige tiltag for at fremme kendskabet til BROEN og vores vigtige frivillige arbejde.

I BROEN Struer er vi meget glade for den store opbakning vi mærker fra lokalsamfundet.

Formålet er at støtte børn, så de har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter. BROEN betaler kontingenter, udstyr og om nødvendigt transport.

Vi skaffer penge ved at søge fonde og puljer, men private bidrag er også velkomne. Vi har også været heldige, at ildsjæle laver events og støtter os med overskuddet fra deres event, begivenhed, indsamling.

Børnene finder vi ved at samarbejde med pædagoger, lærere, sundhedsplejersker og andre fagpersoner, der har kontakt til børnene. Hvis de har kontakt til et barn, der har behov, retter de (efter tilladelse fra forældrene) henvendelse til BROEN, der hurtigt træffer en beslutning, om vi kan hjælpe barnet.

I 2020 støttede vi 78 børn og unge i hele kommunen til en aktiv fritidsinteresse og et godt fællesskab med andre børn og unge.

spot_img
spot_img
spot_img