Min kærlighed til Struer

spot_img

Frank Linde er 51 år, gift med Marianne, så de tilsammen har 4 store børn og 3 børnebørn. Han er selvstændig med Byens Gardin. Frank Linde stiller op for Venstre.

Hvorfor Venstre?

-Jeg har i bund og grund altid været liberal, med retten til det frie valg. Det har fulgt mig hele mit liv. Det er nok også derfor jeg har været selvstændig i 20 år.
Jeg kunne selvfølgelig have valgt et andet liberalt parti, men Venstre tiltaler mig mest.

Jeg er ikke politisk skolet, så selve partilinjen er ikke på rygraden. Det er mere de værdier og grundholdningen som jeg kan lide.

Hvorfor har du valgt at stille op til kommunalvalget?

-Jeg er blevet spurgt nogle gange om det var noget for mig. Når jeg nu stiller op er det i bund og grund min kærlighed til Struer. Det er jo fordi man elsker det man er en del af, Så det falder mig lige for, at være med til at præge den i den retning, jeg nu synes er den rigtige.

-Jeg synes, vi har en god by med mange gode ting, et bredt kulturliv med masser af arrangementer hele året. Vi har et godt handelsliv, vi har gode daginstitutioner, gode skoler og gode plejehjem. Alting er næsten på plads. Vi mangler bare en øget bosætning.
Og så skal vi have hævet stoltheden for vores by. Den har det haltet med, og det har måske været vores største fjende.

Hvordan har du det med brandet som Lydens By?

-Det har jeg det rigtigt godt med. Jeg synes, at det er godt fundet på. Folk er ikke i tvivl om den connection, der er mellem Lydens By, B&O og Struer. Kommer man til København og snakker om Struer er det første gfolk siger: nåh, der er der med B&O.
Jeg finder, ast det er et godt brand. Det er måske det, der som en overordnet paraply, skal samle meget i Struer, så det også afspeljer vores kultur, vores havn og vores handelsliv.

Kultur koster. Hvordan ser du med udgifterne til kulturen?

-Kultur er vigtig for en by som Struer. Jeg tror, at kulturen kan blive en vigtig spiller i vores bosætning. Den kan være et parameter for unge mennesker til at slå sig ned her.

-Kulturens niveau synes jeg er fint, det er brede tiltag kommunen giver penge til. Men vi skal ikke glemme vores erhvervsliv, der er opsatte på at sponsere aktiviteter og foreninger.

-Det skal være en bred kultur. Både den, der rammer den brede befolkning, men der skal også være plads til de små arrangementer og de små skæve ting.
Vi har bl.a. Run to the Beat, vores årlige cykelløb og Kilen Rock, som trækker masser af mennesker, også udenbys fra.

-Jeg tror, at kulturen kan blive en stor del af vores selvforståelse i Struer.

De mindre lokale samfund, f.eks. Hvidbjerg og Thyholm. føler, at Struer bliver forfordelt i kommunen?

-Vi skal selvfølgelig brede tingene ud i kommunen, men det er klart, at Struer, ligesom andre steder, er dynamoen i kommunen. Urbaniseringen en klar tendens alle vegne.

-Men vi skal bl.a. sørge for, at der er byggegrunde nok, så det kan lade sig gøre med nye huse i områderne.

Hvordan kan man markedsføre Struer ud-ad-til?

-Der skal vi finde vores unikke ting, og det skal vi nok være bedre til. Vi har en glimrende bosætningskonsulent i kommunen. Det handler om at få italesat vores natur, vores relativt billige grund- og huspriser og den korte afstand til motorvejen. Og så nogle attraktive tilbud. såsom projektet på havnen. Det tror jeg på, kan lokke nogler mennesker hertil.

-Hvad er dine mærkesager ellers?

-Struer skal være et godt sted for ældre, der skal være tryghed og værdi. Der skal være frit valg, både med fribørnehaver, friskole og friplejehjem.
Begrebet Lydens By skal synliggøres for alle, og så selvfølgelig erhvervslivet. Der må ikke bremses med lang tids sagbehandling og kummunalt bureaukrati. Derfor foreslår vi at der skal være en erhvervskoordinator, dere skal fungere som et bindeled mellem kommunen og erhvervslivet.

spot_img
spot_img
spot_img