Udviklingsplan skal skabe fornyet sammenhæng og liv på Struer havn

Struer Nyheder Struer havn
Foto: Eli Sørensen

Teamet, som skal levere en udviklingsplan for Struer havn, er valgt, og arbejdet går nu i gang med at udforske og beskrive, hvordan havnen kan blive en mere livlig, bæredygtig bydel med plads til forskellige funktioner, der løfter hele byen.

Struer havn skal i de kommende år omdannes til en bæredygtig bydel, der tiltrækker liv og aktivitet for både borgere, besøgende og erhvervsliv. Det kræver en fremsynet udviklingsplan, som bygger på eksisterende styrker og giver de rigtige værktøjer til at udvikle havneområdet.

Det rådgiverteam, der skal levere planen, er nu valgt af en styregruppe i Struer Kommune. Vinderen er et hold ledet af byplantegnestuen CFBO med sociologisk byudviklingskonsulent SeTilSiden og tidligere direktør for Realdania By Mette Lis Andersen som underrådgivere. Alle tre med førende kompetencer inden for byplanlægning, bæredygtige bydele og byomdannelse. 

Havnen skal understøtte byens liv
Tre arkitektfirmaer har været indbudt til konkurrencen, hvor de skulle svare på, hvordan havnen kan tiltrække mere liv, hvordan der skal prioriteres mellem fysiske anvendelser af havnen, og hvad der skal til for at planlægge en bæredygtig bydel.

Partner i CFBO, Rasmus Cassøe, fortæller, hvorfor det var en spændende opgave at byde på og hvad han og resten af teamet forventer sig af arbejdet med udviklingsplanen.

”Havnen er en vigtig del af Struer. Den har en rig historie og en række funktioner, der er vigtige for livet på havnen og i byen. Der er meget på havnen der skal bevares, men det skal ske på en måde, hvor der også er plads til at skabe nye muligheder. Det handler ikke bare om at udvikle havnen, men om at understøtte livet i bymidten og løfte hele byen. Det er en svær opgave, men vi kan mærke store ambitioner i Struer og en forståelse for, hvor vigtig opgaven er. Det giver et godt grundlag for at løse opgaven og give Struer Kommune et godt værktøj til at skabe den ønskede udvikling for havnen fremover,” siger Rasmus Cassøe.

Han peger blandt andet på Struer Kommunes plan for bymidten og det store engagement omkring havnen og byens udvikling, når han skal give eksempler på det gode grundlag for havneudvikling. 

Struer Kommunes borgmester Niels Viggo Lynghøj fremhæver også forbindelsen mellem bymidten og havnefronten, når han skal se fremad for Struer havn.  

Struer Nyheder Niels Viggo Lynghøj
Borgmester Niels Viggo Lynghøj ser frem til at se, hvilket bud
CFBO kommer med for havnens udvikling

”Havnen er en vigtig del af Struers historie, men også Struers fremtid. By+Havn har hjulpet på forbindelsen mellem bymidten og havnen, men der er meget potentiale på Struer havn. Derfor er jeg glad for, at vi har kunnet tiltrække så stærkt et rådgiverteam til denne opgave. Der er et stort engagement omkring havnen, både hos erhvervslivet og foreningerne, og det skal udviklingsplanen bygge på, så havnen kan rumme både eksisterende funktioner og nye muligheder. Jeg ser frem til at se resultatet af teamets arbejde og høre deres bud på, hvordan havnen kan udvikle sig fremover,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Pressemeddelelse/Struer kommune