Struer Kommune er nu landets 6. bedste i erhvervsvenlighed – i 2017 var kommunen blot nr. 53

Struer Nyheder Niels Viggo Lynghøj

SErhvervslivet får bedre og bedre vilkår i Struer Kommune. Det viser Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden, hvor Struer i 2019 opnår en sjetteplads blandt alle landets kommuner – det hidtil bedste resultat.

Erhvervsvenligheden i Struer Kommune er i top. Det er et mål i Struer Kommunes erhvervsstrategi, at erhvervslivet skal have bedre vilkår på de områder, kommunen selv er herre over. Og indsatsen virker – den har nu i flere år kunnet måles i landsdækkende undersøgelser af erhvervsklima.

I arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeris netop offentliggjorte erhvervsvenlighedsanalyse rykker Struer Kommune således helt op i toppen af danske kommuner – til en sjetteplads. Det er kommunens hidtil bedste resultat siden undersøgelsen startede i 2012.
I valgåret 2017 var Struer Kommune blot placeret som nummer 53 ud af alle danske kommuner, men allerede året efter var kommunen efter en målrettet indsats sprunget op til nr. 24 på listen.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj er glad for resultatet, fordi det bekræfter at kommunen satser rigtigt på dialog og målrettet støtte, hvor det nytter for erhvervslivet.

”Struer Byråd har besluttet, at vi skal være tættere på virksomhederne, så vi kan lytte til deres behov og handle hurtigt på at løse dem. Det er muligt i en mindre, dynamisk kommune som vores med dygtige, driftige virksomheder, der ved, hvad de har brug for fra kommunen. Så jeg er glad for, at det gode, åbne samarbejde med erhvervslivet giver konkrete resultater. Samtidig har flere kommuner i Nordvestjylland fået et godt resultat, som viser, at vores område er meget attraktivt at være virksomhed i,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Inspiration til det videre arbejde
Analysen fra Dansk Byggeri er baseret på seks fokusområder, der tilsammen giver en indikation på den samlede erhvervsvenlighed i en kommune: nemlig byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering på tekniske områder, erhvervsaffald, udbud samt arbejdsmarked og uddannelse. Undersøgelsen vægter målbare kriterier, som kommunerne har mulighed for at forbedre, højest i rangordningen.