Struer Nyheder Struer Lydens By

Den nye chef for Kultur, Fritid og Lokalområder, som skal styrke samarbejdet med kommunens frivillige og foreningsliv, skal findes i et ansøgerfelt, som er dobbelt så stort som forventet.  

Struer Kommune får fra den 1. december et helt nyt center – Center for Kultur, Fritid og Lokalområder. Centrets nye chef får – ud over Biblioteket, Musikskolen, Aktivitetscenter Struer og medarbejdere på kultur- og fritidsområdet – ansvar for et øget samarbejde med kommunens lokalsamfund, ildsjælene og foreningerne.

Ansøgningsfristen til den nye chefstilling er udløbet og i alt 36 ansøgninger er kommet ind. Ifølge direktør i Struer Kommune, Jakob Bisgaard, er det mere end forventet, især i betragtning af kvaliteten.

”Vi havde forventet op mod 20 ansøgninger, så 36 er ikke bare et flot antal – det er et virkelig stærkt felt, når man kigger ned i det. Vi har nu valgt fem meget interessante ansøgere ud, som vi i ansættelsesudvalget glæder os til at møde til samtalerne senere på ugen,” siger Jakob Bisgaard.

Attraktivt fællesskab og nærhed lokalt
Han kan fortælle, at flere ansøgere har lagt vægt på fællesskabet i Struer Kommune og den positive udvikling, der er i gang med Lydens By som fællesnævner, som motivation for at søge chefstillingen.

”Det er en udvikling, ansøgerne gerne vil være med til at skubbe på og forme. Det er attraktivt, at vi er en mindre kommune præget af nærhed til lokalsamfundet og et stort potentiale for samarbejde på tværs. Stillingen giver en unik mulighed for at opdyrke det samarbejde med vores fantastisk engagerede foreninger og frivillige,” er Jakob Bisgaards bud på hvorfor stillingen har været tillokkende for så mange kompetente ansøgere.

Rekrutteringsprocessen holder tidsplanen, så navnet på den nye chef kan blive offentliggjort i slutningen af oktober og tiltrædelsen forventet kan ske den 1. december. Fra den 1. januar flytter centret officielt ind i det nuværende Infocenter i Smedegade og samler nuværende medarbejdere på kultur- og fritidsområdet under samme tag.

Pressemeddelelse/Struer Kommune