Universal Robotics er en vigtig spiller inden for automatisering – og distribueres af danske BILA Robotics. Samarbejdet handler om at udbrede brugen af de “kollaborative” robotter, der kan indgå i samarbejde med mennesker og flyttes rundt, som led af en fleksibel produktion.

”Samarbejdet giver os mulighed for at udvide vores muligheder,” siger direktør Jesper Rasmussen ”Vi håber på den måde at kunne udvikle løsninger, der kan hjælpe andre i industrien. Vi får også gennem samarbejdet tilført ny viden, og det vil gavne vores vækst.”

SONNE har stærke kompetencer indenfor projektledelse, el og automation, mekanik, industriel design, og kvalificering og validering, og beskæftiger sig især med virksomheder inden for fødevarer, medicinalindustrien, plast og metal, og med kontorer i hele Danmark er der et stort netværk at trække på.

”Vi håber også, at det på sigt kan give flere arbejdspladser i Struer,” siger Jesper Rasmussen. ”På det første billede vi fik taget i Struer var vi 10 medarbejdere, nu er vi oppe på 20 og der er et par stykker mere på vej.”
En del af medarbejderne i Struer arbejder sammen med Sonne’s afdeling i Thisted

”Flere af vores medarbejdere er lokale. Vi har fået en del dygtige medarbejdere fra B&O. De har uvurderlig erfaring med projektledelse. Vi har også fået en del lokale kunder, men opererer over hele Danmark”

Sonne A/S er for fjerde år i træk blevet tildelt dagbladet Børsens Gazellepris.
Titlen tilfalder virksomheder, der blandt andet har oplevet mindst en fordobling af omsætningen inden for de seneste fire år.
/Leif Madsen

Foto:
Jesper Rasmussen, Sonne, og Henrik Christensen, Universal Robots