Forside Nyheder Opkøb af B&O aktier er en strategisk understøttelse af lyd-iværksætteri i det...

Opkøb af B&O aktier er en strategisk understøttelse af lyd-iværksætteri i det nordvestjyske

Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden opkøber aktier i Struer-selskabet Bang & Olufsen for at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.  

Når Færchfonden med sit seneste aktieopkøb i Bang & Olufsen er blevet storaktionær med en ejerandel på nu 5,12%, så er det ikke kun for at understøtte en veletableret stor dansk virksomhed og sikre arbejdspladser og erhvervsudvikling i det nordvestjyske. Det er lige så meget for at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og start-ups omkring lyd og akustik. Det drejer sig om det unikke lydinkubationsmiljø Sound HUB Denmark, som er et kontorfællesskab / accelerator / innovations- og testcenter for nye ideer, koncepter og initiativkraft fra hele verden når det kommer til lydteknologi.

Ifølge administrerende direktør i Færchfonden Claus Omann Jensen er opkøbet et helt bevidst signal og understøttelse af fondens strategiske satsninger og formål:

”Vi har opkøbt B&O aktier af to årsager. For det første fordi det er vigtigt for Færchfonden at understøtte erhvervsudvikling i Nordvestjylland. Derudover, og mindst ligeså vigtigt, så understøtter vi med aktieopkøbet også vores formålsbestemte investering i iværksættermiljøet omkring lydteknologi. Og her er B&O, med deres testfaciliteter og know-how, bare en nøglefaktor” understreger Claus Omann Jensen.

Om Færchfonden og Sound HUB Danmark

Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch. Fonden understøtter foretagsomhed, vækst og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland gennem udvikling af iværksætteri, erhverv, kultur, uddannelse mm.

Færchfonden har etableret Sound Hub Denmark i Struer, som er et lydinkubationsmiljø, der har til hensigt at understøtte lydiværksætteri. Læs mere om Sound HUB Denmark på www.soundhub.dk samt om Færchfondens strategi og formål på www.faerchfonden.dk 

Pressemeddelelse/Færchfonden