Midlertidige besøgsrestriktioner på Fønixgården og en stue i Vestbyens Dagtilbud er hjemsendt efter smittetilfælde

Struer Nyhedr Fønixgården
Fønixgården. Foto: Struer Kommune

Èn medarbejder på dag- og døgntilbuddet Fønixgaarden og ét barn  i Vestbyens Dagtilbud er konstateret smittet med COVID-19, hvilket  får midlertidige konsekvenser for pårørende og nære kontakter. 

Fønixgården: 

En medarbejder på Fønixgården er testet positiv for COVID-19. For at  beskytte borgerne samt forebygge og minimere risikoen for udbredelse af coronasmitte på Fønixgården, har Struer Kommune pr. 26. oktober  besluttet at begrænse besøgende på dag- og døgntilbuddet. 

Det betyder, at alle besøgende, som ikke er en nær pårørende til  beboere, og hvor besøget kan udsættes, uden at det har betydning for  beboernes trivsel, er omfattet at besøgsrestriktionerne. 

Nære pårørende har fortsat adgang til at besøge deres nære bosiddende på Fønixgården, så længe besøget foregår gennem  borgerens egen indgang. Benyttelse af de indendørs fællesarealer er  ikke tilladt. 

Besøgsrestriktionerne er gældende til og med d. 29. oktober 2020. 

Vestbyens Dagtilbud: 

To børn i Vestbyens dagtilbud er testet positive for COVID-19. Det  drejer sig om et barn i dagplejen og et barn i børnehaven. Alle forældre  hos den pågældende dagplejer og på den pågældende stue samt  medarbejdere er orienteret om situationen.  

Ud fra et forsigtighedsprincip vurderes alle børnene på samme stue  samt i dagplejen som værende nære kontakter. Det betyder, at børnene  kan vende tilbage, når der kan fremvises en negativ test.  

Man kan vælge at lade være med at teste børn under 12 år, som er  nære kontakter og ikke har symptomer. Vælger man, at man ikke vil  lade sit barn teste, skal barnet holdes hjemme i 7 dage efter, at den  sidste nære kontakt fandt sted, dvs. sidst barnet var i dagtilbud. 

Hvis barnet ikke har fået symptomer i de 7 dage, kan barnet igen møde i  dagtilbud. Hvis barnet udvikler symptomer, skal barnet holdes hjemme  indtil 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet. 

Øvrige børn i institutionen er ikke at betragte som nære kontakter, og  omfattes derfor ikke af ovenstående anbefalinger. 

FAKTA 

Man er nær kontakt, når man: 

– Har haft direkte fysisk kontakt (fx kram) med en smittet person. – Har haft ubeskyttet og direkte kontakt til smittefarlige sekreter fra  en smittet person (fx et brugt lommetørklæde) 

– Har haft tæt ”ansigt-til-ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere  end 15 minutter med en smittet person

Pressemeddelelse/Struer Kommune