Linde Medborgerhus sætter gang i grøn renovering

0
82
Struer Nyheder Linde medborgerhus

Midler fra LAG Struer-Holstebro og Struer Kommune muliggør renoveringen

To store økonomiske tilskud gør en gammel drøm i Linde til virkelighed: Medborgerhuset kan nu endelig få en tiltrængt renovering. Tilmed er der tale om en grøn renovering, hvor oliefyret skiftes ud med varmepumper, toiletterne bliver vandbesparende, lyset bliver nergieffektiv LED-lys, og der kommer nye moderne vinduer i huset.
“Vi er så utrolig glade for, at det lykkedes os at søge midlerne hjem samt at få dem bevilget. Nu kan vi endelig komme i gang med renoveringen, så vi kan komme af med vores ”sorte klimaprofil,” siger Svend Vestergaard, der er kasserer i Linde Medborgerhus. ” Samtidig vil de mange tiltag forbedre vores økonomi væsentligt”.
De kommende energibesparelser vil bevirke, at der med tiden vil kunne optimeres yderligere i form af udskiftning af bl.a. hårde hvidevarer, som er af ældre dato og dermed ret store energislugere.

Der er tale om et tilskud på 118.850 kr. bevilget af Struer Kommunes byråd og et tilsvarende beløb bevilget af LAG Struer-Holstebro (Lokal Aktions Gruppe) – det vil sige i alt 237.700 kr. som skal bruges til varmepumper, toiletter, belysning og nye vinduer.

Vi tror på, at den grønne renovering vil forbedre huset så meget, at mange flere får lyst til at lave arrangementer i huset, og at det vil være med til at skabe nye fællesskaber og få landsbyen og området omkring os til at blomstre, lyder det fra bestyrelsen.
Bestyrelsen og Husets Venner regner med at renoveringen vil gå i gang med det samme, så Medborgerhusets økonomi hurtigt vil få effekt af energibesparelserne.

Linde er inde i en positiv udvikling, hvor der bygges nye huse, sælges byggegrunde og hvor der fra tid til anden åbner nye forretninger. Selve Medborgerhuset har også oplevet øget udlejning i 2019 og arrangementerne er ofte meget velbesøgte.

Det er første gang, at Linde Medborgerhus søger og får midler i denne størrelsesorden. Kasserer Svend Vestergaard fortæller, at bestyrelsen hentede professionel assistance udefra til at fundraise, og at det nok ikke var lykkes uden den hjælp.

“Vi har haft den lokale rådgiver, Jeanette Lund, til at hjælpe med at udarbejde ansøgningerne samt hjælpe os med, hvor vi kunne søge midlerne. Vi har været meget glade for og tilfredse med dette
samarbejde,” siger Svend Vestergaard.

Bestyrelsen er udover den grønne renovering også i fuld gang med at arrangere en stor koncert med Erik Grip fredag den 27. marts, hvor der nu er åbent for billetsalg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here