onsdag, juni 3, 2020
Forside Arrangementer Koncert med orgel, kor og højtalerorkester i Struer Kirke

Koncert med orgel, kor og højtalerorkester i Struer Kirke

Komponist og lydkunstner Hans Sydow er manden bag lørdagens koncert, der har navnet Jeg kan huske ® Struer. Koncerten er en del af Struer Tracks og indgår i det store projekt Soundmap Vandrenålen.

”Koncerten består af en række historier, jeg har samlet sammen i egnen omkring Struer, folk, der fortæller helt almindelige hverdagserindringer om det sted, de bor,” fortæller Hans Sydow om koncerten. ”Og nu folder vi det så ud for højtalerorkester.”

”Vi har også fået skrevet en sang på baggrund af erindringerne. Det er Mikael K fra Klondyke, der har skrevet teksten og jeg har komponeret musikken. Det er den sang, kortet kommer og synger, og publikum får lov til at synge med” oplyser Hans Sydow.

Hans Sydow er kommet gennem det sidste år i Struer for at samle historierne og koncerten på lørdag er også lanceringen af et andet projekt, Soundmap Vandrenålen.

”Vi har indsamlet historier fra 10 af de punkter, der indgår i vandreruten. Folk fra de her ti steder, har været med til at udvælge de historier, de gerne vil have fortalt fra f.eks. fra den gamle mølle i Lyngs eller Æ Fywerhus på Jegindø eller fra Venø kirke, som er tre af punkterne, der er med.” fortæller Hans Sydow.

”Det er dels historier, som man kan opleve en del af i koncerten, men som også fremover kan opleves i Soundmap Vandrenålen.”

Soundmap Vandrenålen er en lydvandring (soundwalk) hvor man med sin mobiltelefon kan gå ud på de 10 forskellige steder. Så folder fortællingen ud som et landskab af lyd og historier, via den app, der hedder Soundmap.

Hans Sydow var også en del af Struer Tracks i 2017, hvor der var premiere på Soundmap appen, der var støttet af Komponistforeningen og Undervisningsministeriet.

”Der lavede vi en slags pilotprojekt, hvor vi havde fem skoleklasser fra Struer med. Så fik vi den idé, at det kunne være sjovt, at komme længere ud, at få det ud i egnen omkring Struer. Det blev så til det her projekt, der har premiere på lørdag.”

”Det har været en fornøjelse at lære både egnen og folk bedre at kende i løbet af projektet. I har en fantastisk natur, en meget forskellig og varieret natur i egnen omkring Struer, på Thyholm og på Venø. Jeg har haft den glæde, at få egnen og dens historie ind under huden i forbindelse med projektet, og jeg håber, at min begejstring breder sig til publikum, når de hører projektet på lørdag.”

Hans Sydow er komponist med sit eget firma RESONANCE.DK , der løser opgaver indenfor auditiv kommunikation. Han bor i Odder.