Forside Arrangementer Kunstudstilling med "Brændende kærlighedsbreve" i Brobuerne

Kunstudstilling med “Brændende kærlighedsbreve” i Brobuerne

Kærlighedsbreve bliver omdrejningspunktet for kunstudstillingen ’Brændende kærlighedsbreve’, der foregår 8.-10. september ved brobuerne i Struer. Under udstillingen vil der være foredrag, talks og saloner, mens besøgende kan gå på opdagelse i udstillingen og skrive deres eget kærlighedsbrev.

Under et voldsomt skybrud i København i juli 2011 blev en kasse med et livs kærlighedsbreve offer for vandmasserne. De tilbageværende udtværede og delvist ulæselige breve blev starten på fotograf Natascha Thiara Rydvalds visuelle og eksistentielle rejse med kærlighedsbrevet.

Siden 2011 har hun indsamlet tusindvis af kærlighedsbreve, der har været hovedingrediensen i alt fra visualiseringer til kunstinstallationer.

”Kærlighedsbrevet har vist sig at være en kilde til uudtømmelige tematikker. Vi lever lige nu et liv under en pandemi, hvor mottoet ”sammen, hver for sig”, har adskilt mange familier og par, der har oplevet at skulle være fysisk adskilt under virusepidemien. Denne tid er med til at sætte spot på, hvad den menneskelige – og den fysiske – kontakt betyder,” siger Natascha Thiara Rydvald.

Selve udstillingen består af et 6 meter langt rum, hvor loft og vægge er forvandlet til en labyrint af kærlighedsbreve – I ord, billeder og lyduniverser, er der tid til at deltagerne kan reflektere og ved borde få ro til at skrive egne kærlighedsbreve. Der er samtidig to film, en større fotoserie samt flere andre forskellige kunstværker man kan gå på opdagelse i.

Udstillingen sætter spot på kunstens betydning som sammenhængskraft – vi synger sammen – sange, der har betydning for ung og gammel og som vækker minder: Brændende Kærlighedsbreve iscenesætter og visualiserer en tid, hvor det håndskrevne ord mellem mennesker i dag kan læses som menneskelige fortællinger.

PROGRAM
Tirsdag d. 8. september åben fra kl. 15.00-20.00.

Kl. 17.00 Officiel åbning v. Operasanger Hans Dueholm
Kl. 18.00 Oplæsning af BKB breve v. Natascha, Mikkel Sørensen  oplæg om Johannes og Olga Buchholtz  |  Filmvisning
Kl. 19.00 Oplæsning anden del af BKB breve v. Katrine Frøkjær Baunvig, Lektor og forfatter til bogen ‘Den eneste ene’

Onsdag d. 9. september åben fra kl. 11.00-20.00.
Kl. 11.00 Åben
Kl. 11.00 Skriveworkshop for forhåndsaftale skoleklasse 
Kl. 18.00 Velkomst til Salon v. Natascha  |  Brevoplæsning v. Ellen Hillingsø  |  Filmvisning
Kl. 19.00 Foredrag v. Anne Marie Pahuus, Filosof og forfatter til bogen ‘Kærlighed’

Torsdag d. 10. september åben fra kl. 11.00-16.00.
Kl. 11.00 Åben
Kl. 13.00 Portrætfoto
Kl. 15.00 Afslutning

/pressemeddelelse