Ingen danske bøger har indtil nu behandlet emnet krigsturisme, men det er omdrejningspunktet i Jesper Bugge Kolds tredje roman. Den er, ligesom Bugge Kolds øvrige bøger ‘Vintermænd’ og ‘Land i datid’, allerede solgt til udgivelse i udlandet.

Om foredraget
Med udgangspunkt i bogens karakterer handler foredraget om fænomenet krigsturister, der er folk, som drager ud til verdens brændpunkter for at få et adrenalinsus. For nogle er det ikke længere nok at besøge en strand i Normandiet, se krigsfilm på Netflix eller springe faldskærm for at opleve spændingens sus. I stedet drager de, ligesom Krigsturistens hovedperson Niels, ind i krigszoner som Libyen, Mali, Ukraine og Syrien, mens kamphandlingerne står på. I Niels’ tilfælde for at søge den spænding, han til dagligt mangler derhjemme sammen med sin kone, sine børn og i sit job som gymnasielærer.

Jesper Bugge Kold fortæller:
“For at kunne skrive en troværdige og samtidig levende historie har jeg allieret mig med korrespondenterne Rasmus Tantholdt, Puk Damsgård og Matilde Kimer, Politikens Marcus Rubin, krigsfotograf Jan Grarup og TV2-fotograf Morten Storch, der alle har bidraget med stof til historien. Jeg har selv besøgt Beirut i Libanon og selv gået rundt i flygtningelejren Shatila, der spiller en central rolle i bogen. Jeg vil i foredraget fortælle om, hvordan det har været at arbejde sammen med så dygtige kapaciteter, ligesom jeg vil berette om min researchtur til Beirut.

Jeg kommer også ind på mit forfatterskab og om, hvordan det er, at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive, til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og udkomme i USA, England, Canada, Australien, Tyskland, Østrig, Tjekkiet etc.