Tilflytter Dan Pedersen er ked af at Struer ikke gør mere overfor tilflyttere:
”Jeg flyttede hertil d. 1. september og følte mig noget på Herrens mark. Hvis ikke jeg havde haft min kæreste og hendes netværk”, siger han.

Dan Pedersen er pendler. Han arbejder i Skørping ved Aalborg og flyttede til Struer på grund af kærlighed til Jane, en struerbo.

”Men hvad kan Struer tilbyde mig udover et tag over hovedet og fornuftige muligheder for at jeg kan bruge min indkomst her i kommunen,” spørger Dan Pedersen

”Kort sagt, jeg er ikke fuldt oplyst om det, og kender kun til det jeg selv har kunnet finde ud af ved hjælp af internet og mundtlig overlevering”.

” I en tid, hvor der higes efter frivillige i idrætsforeninger, medlemmer i kulturelle foreninger og engagement fra borgernes side, ja, så undrer det mig at man som tilflytter, ikke får noget at vide om hvilke muligheder, der er i Struer. Det være sig af kulturel, sportslig eller almen art.

”Da jeg flyttede hertil og så skiltet med Lydens By, tænkte jeg straks B&O. Det er også vældig fint, det er et fantastisk brand at have. Men hvad vil det sige overfor mig som tilflytter?”

”Der er godt nok en del musik her, vi har blandt andet været i siloen en aften til noget 80’er musik, men det er vel ikke det, der menes. Og som stort set alt muligt andet skal man som tilflytter selv finde ud af det.”

”På Struer Kommunes hjemmeside er der godt nok et foreningsregister, men der står bare et navn og en mail-adresse. Der henvises ikke til en hjemmeside eller i det mindste en Facebook side. Der mangler et link, jeg bare kan klikke videre på.”

Hvad kan der gøres ved det

”Jeg er jo ikke ekspert på den slags, men man kunne f.eks. lave et åbent hus/by arrangement i Struer, hvor alle husene frit kunne besøges hele dagen, især måske overfor børnefamilier, der var noget i gågaden for børn og voksne og måske en koncert, som de interesserede kunne få en billet til”.

”Jeg tror at Lemvig har ansat to bosætningskonsulenter, hvis opgave det er at markedsføre byen overfor mulige tilflyttere og bosættere. Det er ikke længe siden, jeg læste en artikel om at Struer vil øge fokus på at mindske fraflytningen, blandt andet derfor det undrer mig, at der ikke sker noget, jeg kan se.”

”Struer er en dejlig by, der er havnen, Bremdal strand, Kilen og andre rekreative muligheder, men tilsyneladende der skal der markedsføres mere uden for Struers kommunes grænser, både med hensyn til tilflyttere og turister.”

Der er ikke længe, til vi får endnu lettere ved at komme til “storbyerne” Holstebro og Herning: Og med lavere huspriser og markant smukkere natur og vand, burde Struer være attraktiv for pendlere. Jeg har pendler og tilflytter mærket. At der kræves en indsats for netop at få fingrene i disse pendlere, og det ser det ikke ud til er tilfældet lige nu”

”Struer skulle jo nødig bare være det sted toget stopper!” slutter Dan Pedersen.
/Leif Madsen

Foto:
Dan Pedersen sammen med kæresten. Jane Bracht Quelle, der er årsag til hans tilflytning