Hurtige biler og brændte dæk på kajen og jetski i havnen

Action-weekend kan man efterhånden kalde Struer Motorfestival, der løber af stablen den 3. og 4. oktober. Senest er DM i jetski blevet føjet til programmet.

Op mod 60 kørere af forskellig slags har meldt sig som deltagere. Det er rigtig mange driftere imellem, fortæller arrangørerne. Driftere er de kørere, der viser, hvordan man brænder dæk og får lugten af brændt gummi til at kildre næseborene. Også de spektakulære legend-cars vil vise sig frem. Dertil kommer også masser af motorcykler.

DM i Jetski

Nu er der kommet en større begivenhed på vandet til: DM i jetski. Det er den ene af arrangørerne, der har gode forbindelser til Herning Jetski Klub, der før har afholdt DM.
“Så det er lykkedes os at overtale dem til at arrangere et DM her i forbindelse med Motorfestivalen,” fortæller Bo Jürgensen, der er den ene af de to arrangører. “Og der kommer jetskikørere selvfølgelig fra Danmark, men også fra bl. a. Sverige. Så det er virkelig toppen, vi får at se.”

Publikum har rig mulighed for at se racet på vandet, da det foregår i industrihavnen.

Publikum, corona og programmet

Der bliver sat to tribuner op på området, hvorfra publikum kan følge det 3 timers program, der bliver afviklet 3 gange om lørdagen og 2 gange om søndagen.

“Tribunerne er beregnet til 325 personer hver, men vi har valgt, at der kun skal være 400 i alt. Vi er nødt til at forholde os til de specielle forhold, vi lever under for tiden,” siger Bo Jürgensen, der knytter til at vilkårene er aftalt med politiet, så arrangementet kan holde sig indenfor de nugældende regler.

Der er online billetbestilling, ganske som man kender det fra andre steder. Billetten gælder til et tidsslot på 3 timer, med sideplads på tribunerne.

Der er 6 vigtige punkter, publikum skal være opmærksomme på, skriver Struer Motor Fedstival på deres hjemmeside:

  • Besøg ikke Struer MotorFestival, hvis du er syg eller udviser symptomer på Corona-virus.
  • Køb billet på forhånd. Der er begrænsninger på, hvor mange vi lukker ind. 
  • Hold afstand til de andre gæster, vis hensyn og følg skiltningen samt anvisninger fra vores medarbejdere.
  • Som gæst skal du have mundbind på, når du færdes på tribunerne samt ved mad- og udskænkningsstederne. Så snart du har taget plads på tribune eller spisested kan mundbindet fjernes.
  • Benyt jævnligt håndsprit ved alle forlystelser, toiletter, barer og madboder. 
  • Benyt Mobilepay eller kontanter, så udveksling af kontanter holdes på et minimum.

Yderligere oplysninger om Struer Motorfestival findes på http://struermotorfestival.dk eller på festivalens Facebook