Halloween by night

Struer:

Torsdag den 31. Oktober var det endelig tid til at give dine kære et overordentlig godt gys. Lydens by ville også være med, dog med en dags forsinkelse.

Fredag den første November blev en dag i Gysset, juleøllen og bubsis afskeds dag. Gys blev leveret af lydens by, Struer, som havde arrangeret en skræmmende open by night for både børn og voksne.

Uhyggen havde ingen ende. Her ses bagtroppen af “De sorte ryttere”, som lige har nuppet et ben. Foto: Lena Christensen
“De sorte ryttere” med rådhuset i baggrunden. Foto: Lena Christensen


Bubsi lukker

Det var ikke kun en skræmmende aften, det var så sandelig også skræmmende for de mange stamgæster, der dagligt besøger værtshuset Bubsi. De havde derfor valgt at lave en demonstration til fordel for deres værtshus, hvor Peter Sort og de to andre idioter stod for underholdningen i kulden.

Mange af værtshusets stamkunder var mødt op for at give deres støtte til Bubsi.

Et par dage forinden havde Struer kommune valgt at lukke Bubsi på grund af støj. Lena Nielsen skrev følgende på facebook gruppen, Bubsi Struer

Hej Allesammen

Nu synes jeg at tiden er inde til at mane alle rygter i jorden og fortælle sandheden om hvad der er sket.

Der er dog ting jeg ikke kan svare på:

Har kommunen dokumentation for at de andre værtshuse og diskoteker overholder støjgrænsen?

Er det en rigtig beslutning fra kommunen at lukke spillestederne?

Den første ting jeg kan svare på er at det ikke er korrekt hvad Marianne Bredahl siger, at der er flere der har klaget over os løbende. Det er sandt, at i den første klage vi modtog er der flere naboer der har skrevet under og derfor stoppede vi med musik og diskotek sent om aftenen og natten, ændrede åbningstider og spille tidspunkter og foretog mange andre tiltag. I den aktindsigt vi har modtaget fra kommunen er der efterfølgende kun en klager.

Man kan som restauratør ikke overholde alle de krav der bliver stillet, man kan kun prøve. Mange steder har de problemer med vold, slagsmål, knivstikkeri, narko, for mange unge gæster, kunder der drikker for meget, kunder der vil tage bilen hjem, kunder der urinerer over alt, det skal man også kunne styre men det er svært.

Det eneste problem vi havde var at vi havde svært ved at styre lydniveauet når vi have musik, er det så slemt at vi skal straffes med at vores levebrød bliver taget fra os? Kommunens løsning var at vi skulle lave støjdæmpende foranstaltninger for 200.000 kr uden nogen garanti for at det ændrede noget ellers blev vi lukket med det samme, Vi kom med en alternativ løsning, Som gik ud på at vi afviklede vores forretning som har en opsigelsesperiode på 6 måneder, uden at spille live musik, men det ville kommunen ikke gå med til.

Det har jeg stadig svært ved at forstå, så nu står vores personale uden arbejde og skal på understøttelse eller kontanthjælp, forretningen har ingen indtægt men en gæld på 6 måneders husleje. Var vores forbrydelse så stor?

Andre “forbrydere” får en hjælpende håndsrækning fra kommunen og det havde vi også regnet med.På Campingpladsen i Toftum har 1 mand også ødelagt de hyggelige musikarrangementer som mange sommerhusejere og turister så frem til. Hvis I Googler, kan I se det er et stigende problem i hele Danmark at man sammenligner musik med støj, det er også en grov fornærmelse at kalde seriøse musikers arbejde for støj. Ok, det kan godt være at at man ikke er vild med all slags musik, men som religion, mad, mode, er musiksmag også en af og mange ting som man må acceptere.

Andre kommuner har valgt at løse problemet på en anden måde, ved at lave regler for hvor og hvornår man har live musik, i stedet for at slå den ihjel. Jeg er bange for at live musik inden længe ikke er for menigmand og de små spillesteder,hvor man kommer og hygger sig og danser og kommer hinanden ved, men er forbeholdt dem der kan betale dyre koncertbilleter.

At spille steder er afhængige af om der er naboer der er glade for musik og føler glæde ved at andre morer sig duer simpelt hen ikke og at man har sidestillet musik med støj er noget man må revurdere.Hele året rundt bliver der holdt udendørs arrangementer i byen (hvorfor er det ikke støj?) især om sommeren, så som, Kilen rock, Musik på havnen (der er flere hen over hele sommeren), open by night, Sansefestival, Run to the beat med efterfølgende Live koncert med TV2, Struer tracks urban festival, Halloween night, Lydværkstedet, Lyd anlæg Østergade 16, Racing festival og Jysk Elbil festival, Black Friday julemusik og sikkert mange andre som jeg har glemt. Miss forstå mig ikke, vi elsker musik og vi synes ikke der kan være for mange arrangementer. Vores musik arrangementer var primært ved disse lejligheder. Vi havde ikke musik udendørs men indendørs, de spillede 3 x 45 minutter i tidsrummet kl.16-20.30, Hvorfor må vi ikke, når de må? Hvorfor er vores musik og kunder støjende og det er dem der deltager i de andre arrangementer ikke? Klageren må da høre støjen fra de andre arrangementer tydeligere end den fra os.

Denne sag er blevet sat op som det drejer sig om at tabe eller vinde, som jeg ser det er der kun tabere, musikken, de små spillesteder, danseglæden og dem der gerne vil komme et sted hvor de kan more sig synge, danse og høre glad musik. Lav baggrunds musik kan ikke gøre det ud for en live musik oplevelse, det egner sig heller ikke så godt til at få en sving om til. Vi har i over 25 år prøvet at yde vores bidrage til bylivet i Struer, med musik og andre arrangementer. Det har været en lang og hovedsagelig dejlig rejse, den stopper lidt brat her, men vi vil stadig kæmpe videre for live musikken. Hvordan vi kommer videre ved jeg ikke, men det finder vi ud af.

DECIBELSKALA

180 dB Kanon, trommehinden brister
160 dB Kraftig ammunition
140 dB Maximale niveau i typisk orkestergrav
135 dB Maximale niveau ved typisk udendørs koncert
125 dB Smertegrænse
120 dB Kraftig flyvemaskinestøj
110 dB Diskoteksmusik, kraftig walkman, øvelokale for rockband
100 dB Kraftigt musikanlæg
90 dB Voldsom råben
85 dB Maximal grænse for arbejdsstøj
80 dB Typisk hårtørrer, trafikeret gade
70 dB Støjende restaurant, støj fra personbil
65 dB Typisk gadestøj i beboelsesområder
60 dB Almindelig samtale
50 dB Dæmpet tale
40 dB Dæmpet radiomusik
30 dB Fuglesang, hviskende tale
20 dB Hænder, der gnides mod hinanden
10 dB Svag raslen af blade
0 dB Høretærskel for normalt ø

Kilde: Bubsi Struer