Glæd jer, børn. NERF er tilbage

Struer Nyheder Nerf
NERF drengene ved kampvognen (fra v.). Casper Lystbæk bevæbnet med skruemaskinen, Rasmus Smedegaard med en NERF pistol og Martin Andersen med en sav.

Den 16. december indvies den nye NERF bane på Kjeldsmarksvej 2 i Struer. Tidligere har der været en stor NERF og hardball bane på samme adresse, men hardball klubben er gået i hi på grund af manglende økonomi. Men NERF børnene får nu en ny bane at boltre sig på.

Det er fem mænd (læs: barnlige sjæle og legebørn), der har opbygget en ny NERF bane i kælderen på Kjeldsmarkvej. Vi traf tre af dem, “Lord” Rasmus Smedegaard, Martin Andersen og Casper Lystbæk, i sofaerne ved den nye bane. De sidste to er Dennis Alstrøm Sørensen og Kenneth Christensen.

“Vognmand Bjarke Vestergaard, der ejer bygningen (red. det gamle slagteri), skulle selv bruge det store lokale, men kunne ikke bruge kælderen, da adgangen ikke kunne bruges,” fortæller Rasmus Smedegaard. “Så begyndte vi jo en slags psykisk terror indtil Vestergaard sagde: Okay, så får i lov.”

“Vi var i hvert fald ikke parate til at opgive NERF,” knytter Casper Lystbæk til. “Vi kunne jo se, hvor mange børn, der kom hver gang og hvor fedt de havde det. Og det var alle slags børn, der kom.”

Bagmændene har tidligere haft stor succes med NERF. Da der blev spillet på den store bane kunne de have op mod 100 børn i gang af gangen. På den ny bane bliver der plads til omkring 50 drenge og piger af gangen.

Hvad er NERF?

NERF er en slags skyde- eller krigsspil, der spilles i levende live. Våbnene er specielle NERF våben, der skyder med lette plastikkugler. Kuglerne slår ikke særlig hårdt, men bliver du ramt, så er det forfra.

Struer Nyheder NERF
En NERF pistil med de lette plastikkugler

“Vi spiller en time af gangen. Er der nogen, der bliver skudt, skal de gå tilbage til deres startsted, lade deres våben op, så er de med igen. Så der er ikke nogen, der kommer til at sidde og vente på at de andre spiller færdig,” forklarer Casper Lystbæk.

Deltagerne bliver delt i to hold, der starter i hver sin ende af banen. Så gælder det om ikke at blive skudt og skyde så mange af modstanderne som muligt.

Banen er bygget op med forskellige muligheder for at gemme sig og undgå modstandernes kugler. Bl.a. er der på den nye bane bygget en kampvogn.

“De fleste af de børn, der kommer har deres egne våben, men ellers kan man låne nogen billigt af os,” fortæller Martin Smedegaard. “Og vi forlanger, at alle skal bære briller. Vi skal ikke have nogen skader.”

Alle børn starter ud samtidigt, de større sammen med de mindre. De fem initiativtagere går så rundt og sørger for at de mindre ikke bliver kanøflet af de større, samtidig med, at de holder orden på spillet.

“Så er der nogen. der ikke lige er forsigtige i starten, så får de lov at stå ovre i hjørnet og skyde lidt. Men der sjældent længe inden de også løber rundt på banen og deltager i legen,” er de tre enige om.

De fremhæver også at børnene løber flere kilometer i løbet af en to – tre timers spil. Det er også et socialt spil, da de kommer længst, når de arbejder sammen i hold. Og bandeord er ikke tilladt. Så er det 10 minutters time-out i sofaen, måske til en kedelig snak med en ung mand. Det skal gå ordentlig til, siger de tre fra gruppen bag den nye bane.

“Vi tæller heller ikke. Der er ikke nogen, der går hjem som vindere eller tabere. Det gælder om at have det sjovt.”

Der skal en voksen med hvert barn. Det er ikke sådan at en barn bare kan møde op for at deltage.

Starten

Hardballklubben blev for et par år siden blev kontaktet af Dansk Folkehjælp, der holder ferie med børn fra fattige familier i Humlum.

“Vi blev spurgt, om vi kunne lave et arrangement for børnene, en lørdag med NERF,” fortæller Rasmus Smedegaard, “men vi havde ikke våben nok til at de kunne komme med 25 børn. Men vi havde nogle penge i klubbens kasse, så vi købte en 25 – 30 pistoler.”

Banen

En rundvisning på banen viser det store arbejde, de fem unge mænd har lagt i kælderen. Det er bygget en borg, et par huse og en kampvogn op i plader. Der er bygget en “jungle” afdeling op kamufleret med kamuflagenet.

“Vi kunne ikke have gjort det her uden vores gode sponsorer,” fortæller Martin Andersen.”Tømrergården har f. eks. givet pladerne og forskellige håndværkere og andre har givet materialer og penge.”
Sponsorerne får deres egen væg i kælderen, så man kan se, hvem de er.

De tre mener, at det måske er Jyllands eneste decidere NERF bane, vi gik rundt i.
“Vi har haft deltagere fra både Aarhus, Ålborrg og Fredericia på den gamle bane,” siger Casper Lystbæk.

Generalprøven

Søndag den 16. december er der generalprøve på den nye bane. Så lover tre at banen er færdigbygget.

Man skal melde sig på NERF’s Facebookside, struernerf, for at kunne deltage. Det er gratis at være her første gang. Det er “først til mølle” princippet, så det gælder om at skynde sig.