Struer Nyheder Dina Thorslund
WBO bæltet der skal kæmpes om d. 19. januar i Struer Energi Park. Foto: Lasse Quintus.

I uge 3 skal Dina Thorslund være klar til at skulle igennem 2 prøver. Først skal hun forsvare sin bachelor-opgave på fysioterapeutstudiet og om lørdagen skal hun forsvare sit WBO verdensmesterskab mod tyskeren Alecia Graf. 

Men Dina fortæller, at det i forberedelserne til begge prøver gælder om at holde fokus og koncentrere sig om de forberedelser, hun var igang med. Ikke tænke på det andet, når hun var igang med forberedelserne til én af opgaverne.

Men Dina føler sig godt forberedt til begge opgaver. Bacheloropgaven har hun forberedt sig til sammen med tre andre, som har skrevet og diskuteret opgaven med hende, og kampen mod Graf har forberedelserne og været gode.

“Vi har været i Nordsalling og i Varde og fået noget god sparring,” siger hun. “Der er ikke så meget at få i Danmark, så man må tage, det der er.”

Dina har primært sparret med mænd og kun én kvinde. Desuden har englænderen Ramla været i Danmark en weekend for et par uger siden for at sparre med Dina.

Modstanderen Alesia Graf

Alesia Graf
Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Alesia Graf kommer fra Stuttgart i Tyskland. Hun er født i Hviderusland med det oprindelige navn Alesia Klimovich. Hun har sit alias som The Tigress – tigeren.

Graf er født i 1980 og er idag 38 år gammel. Hun har bokset 36 professionelle kampe, hvoraf hun har vundet de 29, heraf 13 på KO.

“Hendes alder spiller ikke nogen rolle,” mener Dina. “Med den historik, hun har er hun rimelig erfaren og har bokset på et rimeligt højt niveau, så hun ved jo godt, hvad det handler om.”

Alesia Graf har ikke bokset siden 2017, hvor hun tabte begge sine kampe om World Boxing Organisation’s titel i henholdsvis bamtamvægt og superbantamvægt.
Men Dina forventer ikke, at Graf kan være lidt rusten.
“Hun er meget erfaren og sådan en type som hende kommer aldrig uforberedt, Og hun har jo alt at vinde. Jeg ved selvfølgelig ikke om hun kommer lidt rusten, men mon ikke hun har fået det banket af med noget god sparring.”

Taktikken

“Selve taktikken er noget min træner Thomas Madsen, tager sig af. Men Graf er nok den bedste tekniker, jeg indtil videre har mødt. Så det gælder om at få ramt hende med nogle hårde stød.”

“Jeg har nogen bestemt taktik i hovedet lige nu. Jeg skal altid lige i første omgang mærke, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer. Så for mig gælder det om at kunne se, hvilken taktik, vi skal have efter første omgang.”

Når man snakker med Dina lige nu, lyder hun velforberedt og fuld af selvtillid. Hun føler sig i form og har styr på vægten. Så det bliver spændende den 19. januar i Struer Energi Park, hvor Dina Thorslund fra Struer sætter sit VM bælte på spil for første gang.

Billetter  

Billetter til Thorslund vs Graf er tilgængelige online via www.ticketmaster.dk eller ved at ringe til 70 15 65 65.