Struer Nyheder Casper Eliasen
Århus kunsteneren Casper Eliasen udstiller i Hjerm Kunstgalleri

Hjerm Kunstgalleri, 2 km. syd for Struer, åbner lørdag den 20. oktober kl. 13.30 en udstilling med den århusianske kunstner Casper Eliasen. Casper Eliasen er ikke ny i galleriet, men har været repræsenteret i et par år. Det er dog første gang at der holdes en decideret separatudstilling, hvor det på selve dagen er muligt at møde Casper.

Karen Trelborg fra Hjerm Kunstgalleri har længe næret ønske om en sådan udstilling, men det har været svært, og taget to år at få på plads, da Casper Eliasen er så efterspurgt, at malerierne stort set er blevet revet  væk, hver gang han har åbnet en udstilling. Hans billeder er solgt lige så hurtigt de er tørre, og gallerierne står i kø for at hyre ham.

Den 44-årige århusianer har altid været kreativ, og da han begyndte at læse til arkitekt, vidste han godt, at det ikke var der, han ville slutte. Han var kun 18 år, da han havde sin første udstilling, og næppe kunne han skrive møbelarkitekt på cv’et, før pensler og lærred fik tag i ham. Det har de haft siden, og de sidste femten år har han levet af at male. Casper Eliasen bor i en lejlighed, der er et ombygget tørreloft, i Århus midtby, og han henter inspiration i kontrasten mellem det pulserende byliv og naturen.

Struer Nyheder Casper Eliasen

En rå og grafisk side af mine malerier leder tanken hen på arkitekturen, forklarer Casper Eliasen. – det minder om lag af afrevne plakater og graffiti på byens afskallede mure. Med tiden kommer det til at ligne naturens vækstlag, så natur og kultur smelter sammen.

Han har et fotografisk blik, så når han har set noget, er han skarp til at fastholde motivet.

En karriere som håndboldspiller kunne det være blevet til, men skader standsede det værk. Faderen Ole Eliasen har selv spillet håndbold og været træner på topniveau, blandt andet i flere omgange for Østrigs landsholdsdamer. Så et par år har familien boet i Wien.

Knald på farverne
Der er knald på farverne i Casper Eliasens billeder. ”kunst skal ikke forstås. Kunst skal opleves, synes han. Af samme grund giver han ikke sine billeder titler. Billederne skal sætte fantasi, glæde og kreativitet i gang, mener han.

Mit liv er fedt. Jeg kan arbejde, når jeg vil. Det er befriende at finde et rum, hvor man kan udtrykke sig uden at stå til ansvar for andre. Kritikken kommer gennem mit salg, men selv om jeg ikke solgte, ville jeg male alligevel.

Det bliver en rigtig fin kunstoplevelse siger gallerist Karen Trelborg, der fremhæver at der allerede i efterårsferien fra den 13. oktober kan ses helt nye kunstværker af f.eks. Henrik Busk Andersen, Annette Torrild, Ove Ødegaard, Jens Chr. Vestergaard, Sonja Kudsk, Claus Brøndum Sørensen og Rigmor Yde Olesen.