Struer Nyheder DM i H-åde
Privatfoto

Stævnet sluttede søndag med Claus Høj Jensen inkl. mandskab øverst på skamlen. Claus Høj Jensens 10. DM-guld i streg! I august skal han og besætningen ligeledes sejle VM i Medemblick.

Værtskabet for DM i H-bådsejlads, påtog Struer Sejlklub sig med stor ære og gåpåmod. Borgmester i Struer, Niels Viggo Lynghøj, var mødt op med en flot åbningstale om torsdagen til dette DM stævne i H-bådsejlads. I talen kom han blandt andet ind omkring Struer som havneby, stævnearrangør og stolte traditioner. Borgmesteren skød dernæst stævnet officielt i gang, torsdag morgen.

Stævnet var på mange måder en prøve for det VM i H-bådsejlads, som Struer også er vært for i 2021. Noget stævnelederen Otto G. Jensen og resten af holdet bag stævnet ser meget frem til. Men det var ikke kun danskere, der havde valgt at deltage i weekendens stævne, som forløb 4. – 7. juli, også både sejlere fra Finland, Sverige og Tyskland havde taget turen helt til Struer.

Vinden drillede en smule

Stævnet skulle være forløbet over tre dage med sejlads, men først blev torsdag aflyst grundet dårlige vejrforhold med vindstød op til kuling og hård regn. Det blev dog efterfulgt af en fredag med masser af action på vandet, høj solskin og perfekte vindforhold, hele seks sejladser blev det til denne dag. Lørdag blev en mixet dag, sejlerne nåede to sejladser på banen, inden resten igen blev aflyst på grund af vejret.

Torsdag aften havde arrangørerne allieret sig med Jes Gram Hansen, der holdt et foredrag om sin karriere som professionel sejler
Jes Gram-Hansen er 47 år og internationalt kendt. Han har været professionel sejler i over 20 år, hvor han blandt andet ved 32 America Cup, er blevet kåret som den bedst startende styrmand.

Men stævnet i Struer, der både blev forkortet i den ene og den anden ende, er slut, og var den perfekte generalprøve til det VM, klubben er vært for i 2021, dels både på vandet, men så sandelig også hvordan forholdene og det sociale kan foregå på land, nu tiden på land blev længere end forventet i denne omgang.
Struer Sejlklub og stævneudvalget var også godt tilfredse med tilbuddet, hvor tilskuere havde mulighed for at komme med ombord den gamle Venø-færge og se sejladserne helt tæt på. En utroligt fed oplevelse, hvor man kom helt tæt på action blandt bådene, og et initiativ Otto G. Jensen håber også kan lade sig gøre til VM i 2021.

Struer Sejlklubs klubhus lagde lokaler til hele weekenden, også da præmieoverrækkelsen løb af stablen. Som åbning på aftenen takkede stævneleder Otto G. Jensen for sejlernes indsats, samt alle de frivillige der var bag kulissen, som sørgede for alt forløb som planlagt. Derefter fik Steffen Bøllund, repræsentant og tidligere elitesejler, ordet. Steffen Bøllund kom med flere historier, der vakte både latter og klapsalver, før præmieoverrækkelsens alvor skulle introduceres.

Resultatet
På førstepladsen (for 10. år i streg) havde vi Claus Høj Jensen, der med mandskabet Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen sejlede i båden Good Speed (Herslev Strand Sejlklub).
På andenpladsen havde vi Anders Bertelsen, der med mandskabet Martin Thrige, Søren Kaad Lund og Christian Schulz sejlede i båden Andersine (Aarhus Sejlklub).
På tredjepladsen havde vi Claus Hovgaard, der med mandskabet Jacob Hald og Palle Koch sejlede i båden Casino Munkebjerg (Sejlklubben Neptun Vejle).

Pressemedelelse/Struer Sejlklub
Redigeret og forkortet af redaktionen