onsdag, juni 3, 2020
Forside Sport Disse hurtige mænd og deres dyre cykler.

Disse hurtige mænd og deres dyre cykler.

Svuss siger dækkene i asfalten og de er væk igen. Det oplevede rigtig mange Struer-boere og andre, der var kommet for at opleve cykelløbet Le Tour Revanchen i Struers gader. Og fik syn for sagn o, hvor stærkt sådan nogle cykelryttere rent faktisk kører.

40 danske eliteryttere stillede til start i et fantastisk velarrangeret og velgennemført cykelløb i centrum af Struer. Arrangørerne havde fået det hele til at ligne et af de cykelløb, vi sidder klistret til skærmen for at se.

En af de hjemvendte tourryttere, Mads Würtz, forventede et hårdt løb:
“Det er den bedste del af den danske elite, vi er oppe imod, og de kører forbandet stærkt. Og de vil gerne slå os professionelle. Det ville jeg jo også, da det var mig,” sagde Mads Würtz før løbet. “De står jo nærmest og skraber i jorden for at komme afsted, så det bliver med en puls på 200, vi kommer til at køre.”

Le Tour Revanchen

Løbet varede en time + 5 omgange, og selvom det i starten var et meget afvekslende løb, blev det hurtigt klart, at de var de hjemvendte danske Tour de France ryttere, der ville komme til at præge det. Et løb, der i øvrigt blev kørt i et sindsygt tempo.

Efter den halve time havde der dannet sig en gruppe på 8 mand, Michael Mørkøv, Mads Würtz, Michael Dahlgreen, Kasper Asgreen, Frederik Thomsen, Mads Rahbek, Jacob Hindsgavl og Jeppe Pallesen. Det var hurtigt klart, at det var i denne gruppe, vinderen skulle findes.

På vej op ad Rosenvænget på brostenene (Foto: PressefotoDanmark)

Mads Würtz var meget aktiv i gruppen og forsøgte et par gange at slippe fri uden at det lykkedes. Han blev hver gang hentet ind igen af de to holdkammerater fra touren, Michael Mørkøv og Kasper Asgreen.
De 6 blev til fire i det opskruede tempo, og et styrt på sidste omgang gjorde, at der kom tre mand til mål.
Her var Kasper Asgreen den hurtigste foran Jeppe Pallesen og Michael Wahlgreen.

En anden, der styrtede, og måtte udgå var feltets nestor 39-årige Lars Bak, der slog sit højre knæ og håndled.

Jakob Fuglsang

Alle de kendte cykelryttere måtte skrive autografer og stille op til foto og selfies, men i sær én var eftertragtet, Jakob Fuglsang, der også skulle have kørt. Men på grund af sit styrt i touren, måtte Danmarks p.t. bedste cykelrytter se på fra sidelinjen.
Men han kom dog ruten rundt. Han blev kørt på en æresrunde i en åben bil, så han kunne hilse på de rigtig mange tilskuere, der havde fundet vej til løbet.

Jacob Fuglsang, der ikke kørte med i løbet på grund af sin skade fra Tour de France, blev kørt rundt på ruten for at hilse på sine mange fans. (Foto: PressefotoDanmark/Lasse Quintus.)

Kasper Asgreen fik sin Le Tour Revanche.

Asgreen, der kun har været professionel i knapt to år, har i den grad gjort opmærksom på sit talent siden. Med sin styrke og uopslidelighed har han ført an, når hans hold, Deceunick-QuickStep, satte fart på i de forskellige cykelløb.

Desuden er han så oven i købet i stand til at vinde i Struer.
“Det er fedt at komme hjem og køre i Danmark, og så foran så mange mennesker,” fortalte Kasper Asgreen efterfølgende.
“Benene var lidt slidte og stive, så der skulle lige køres en halv times tid, før det begyndte at rulle.”
Ruten på de 1,8 km i Struers midtby passede Asgreen godt: “Det var en ret teknisk rævende rute, men det kan jeg godt lide.”