onsdag, juni 3, 2020
Forside Arrangementer Daniel Rye gæster Struer med udendørs foto- og lydudstilling

Daniel Rye gæster Struer med udendørs foto- og lydudstilling

Kendt fotograf udstiller værk om klimaforandringer i Malawi på pladsen Østergade 16 i Struer og deltager selv i åbningen af udstillingen den 11. oktober kl. 15.30.

Fotografen Daniel Rye udstiller i perioden den 11.-27. oktober fotoserien ”Mens vi venter” på pladsen Østergade 16 foran Struer Rådhus. Fotoserien er ledsaget af lydfortællinger om billederne fortalt af fotografen selv, som du kan lytte til med din smartphone. 

Udstillingen skildrer en fattig bondefamilies liv i det sydlige Malawi, hvor klimaforandringer spiller en stor rolle i det daglige liv, og skal fortælle den bredere historie om nutidens klimaflygtninge.

Udstillingen åbnes af formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Møller Pedersen fredag den 11. oktober kl. 15.30, hvorefter Daniel Rye selv holder et oplæg på en halv time. Åbningen bliver efter planen holdt på pladsen ved udstillingen, men bliver flyttet til Struer Bibliotek, hvis vejret bliver dårligt.

”Jeg glæder mig over, at vi på byens centrale plads kan tilbyde offentligheden en gratis og meget aktuel udstilling, som forhåbentlig kan skabe dialog og refleksion om de vigtige budskaber, billederne rummer. Jeg vil gerne takke Daniel Rye for at komme forbi og selv fortælle om billederne og håber, borgere og besøgende i Struer vil tage godt imod udstillingen i de 16 dage, den er her,” siger Lars Møller Pedersen.

Fotografen Daniel Rye er kendt i offentligheden for at have været fange hos Islamisk Stat og danne inspiration for Puk Damsgårds nu filmatiserede bog ”Ser du månen, Daniel?”. 

Siden da har han over en periode på tre år og seks rejser tilbragt i alt 120 dage hos familien Mkundiza i Malawi for at dokumentere livet i en del af Afrika og en families glæder og drømme under truslen fra tørke, ustabilt vejr og frygten for at skulle forlade sit hjem.

Udstillingen i Struer består af 22 billeder af hver to gange halvanden meter. Til billederne hører en infotavle på dansk og engelsk samt en QR-kode, så du med din smartphone kan finde udstillingens lydside, hvor Daniel Rye på både engelsk og dansk guider lytteren gennem familien Mkundizas historie. 

Besøget i Struer fra Daniel Rye og ”Mens vi venter” er kommet i stand i samarbejde mellem Europe Direct Midtjylland og Struer Bibliotek og er støttet af Europa-Kommissionen.

Pressemeddelelse/Struer kommune