Forside Nyheder Ausumgaards populære forårsmarked bliver nu holdbart

Ausumgaards populære forårsmarked bliver nu holdbart

Ausumgaard følger tidens ånd og ændrer det populære forårsmarked til en decideret festival med fokus på bæredygtighed.

Ud over markedspladsen kommer festivalen til at bestå af værksteder, hvor gæsterne kan lære og afprøve nye praktiske færdigheder, og der vil også være områder med foredrag og blive lagt op til dialog og debat.

Holdbart bygger på en bred forståelse af ordet bæredygtighed og finder sted på Ausumgaard d. 16 – 17 maj 2020. Læs mere om den nye festival på Ausumgaard ved at klikke her.

Ausumgaard vil fremme bæredygtighed i Vestjylland.

Ausumgaard har tidligere gjort det nemt for bevidste forbrugere at købe bæredygtigt ind, idet herregården i Hjerm fungerede som opsamlingssted for Madsamling.dk’s kunder.
Konceptet gik ud på, at lokalt producerede varer kunnes bestilles og betales online og derefter afhentes på Ausumgaard den følgende torsdag. Desværre måtte Madsamling.dk lukke i hele Danmark, da det ikke kunne løbe rundt på landsplan.

Sidste år vandt Ausumgaard Verdensnaturfondens internationale pris, Baltic Sea Farmer of the Year, for herregårdens arbejde med bæredygtigt landbrug. I løbet af 2020 bliver landbruget omlagt til økologi, og forbrugere i Hjerm og omegn vil altså kunne nyde godt af både øko-mel og lokale, økologiske Ausumgaardgrise, som allerede er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og kan købes sammen med andre varer i Ausumgaards gårdbutik. Du kan læse mere om den vestjyske velfærdsgris her.

  • Ausumgaards forårsmarked plejer at tiltrække cirka 5000 gæster
  • Ausumgaard producerer selv velfærdsgrise og mel
  • Ausumgaards forårsmarked kunne holde 10 års jubilæum i 2019
  • Ausumgaardgrisen og andre lokale varer sælges i egen gårdbutik
  • Ausumgaardpar vandt i 2019 WWF’s pris for bæredygtigt landbrug
  • Ausumgaards landbrug bliver økologisk i 2020